Skip to main content

Opslagmachines

Zeer efficiënt orderpicken en verpakken? Snelle levering van kleine onderdelen? Snelle levering van bestelde goederen, allemaal geleverd via de meest efficiënte route die mogelijk is, waardoor de loop- en wachttijden van de medewerkers tot een minimum worden beperkt?
Het is allemaal mogelijk met onze dynamische opslagmachines.

Het loont om kieskeurig te zijn

Biedt efficiënte magazijnoplossingen voor alle soorten kleine onderdelen, voor elke branche

Besparing aan vloeroppervlak

Vermindering van pickfouten

Verkorting van de picktijden

Organiseer en optimaliseer het magazijn met opslagmachines.

Verbeter efficiëntie /efficiency

Opslagmachines verbeteren de efficiëntie van productopslag en orderpicken aanzienlijk. De snelheid waarmee de goederen worden verplaatst, zorgt voor een betere benutting van kapitaal, terwijl de voorraadbeheer software van de opslagmachine de nauwkeurigheid van de voorraadinventaris vergroot.

Verkorting van de picktijden

De picktijden worden met meer dan 60% verkort. De picktijd bij standaard legbordstellingen is gemiddeld 40 regels per uur, per werknemer. De picktijd bij opslagmachines is echter gemiddeld 120-150 per uur – wat een verdrievoudiging van de operationele tijd oplevert.

Vermindering van pickfouten

De kosten voor extra werk, vertragingen en terugroepingen voor verkeerd verzonden artikelen kunnen honderden of duizenden euro's per levering bedragen. Opslagmachines kunnen het aantal pickfouten met tweederde verminderen.

Bespaar aan vloeroppervlak

Met het juiste type machine kan alle beschikbare ruimte worden gemaximaliseerd - zelfs tot volledige dakhoogte. Er is minder veiligheidsruimte nodig in vergelijking met standaard legbordstellingen, waardoor de totale footprint van het systeem aanzienlijk wordt verkleind.

Betrouwbaar en duurzaam

De levensduur van een opslagmachine kan oplopen tot 15-20 jaar. Met continue service zorgen we voor een zo lang mogelijke levensduur.


Maak kennis met ons assortiment opslagmachines

Opslagmachines zijn computergestuurde opslagsystemen die de efficiëntie van productopslag en orderpicking aanzienlijk kunnen verbeteren. Ingebouwd voorraadbeheer software zorgt voor het meest efficiënte gebruik van opslagmachines. Ons WMS-programma is ontwikkeld voor Tornado en Paternoster en kan standaard op al onze machines worden meegeleverd. Lees verder voor meer informatie...

Tornado – een van de snelste plateauliften op de markt

De plateaulift Tornado is een dynamische opslagmachine die verticaal beweegt en artikelen rechtstreeks op een legbord aflevert bij de medewerker, hetzij door simpelweg op een knop te drukken, hetzij door een barcode te scannen.

De eenvoudige structuur maakt deze opslagmachine betrouwbaar en onderhoudsarm, terwijl het modulaire ontwerp maatwerk mogelijk maakt om aan bijna elke behoefte te voldoen. Het vereist bijna 75% minder vloeroppervlak in vergelijking met conventionele magazijnoplossingen en kan functioneren als een standalone systeem of als een installatie met meerdere units.

Tornado's Big Tray brengt ongeveer 20-35% meer artikelen per keer, wat het verzamelen met 20% versnelt. De plateaulift met meerdere verdiepingen kan weer meerdere legborden tegelijk naar verschillende locaties/niveaus brengen.

De plateaulift biedt maximale opslagcapaciteit op een minimaal vloeroppervlak en snelle toegang tot artikelen. Dit kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd, FTP en HOT:

 • FTP (Fixed Tray Position) is de meest efficiënte manier om opslagmachines te vullen, waarbij elke lade is ontworpen om producten van vergelijkbare hoogte op te slaan - waardoor de hoeveelheid lege opslagruimte wordt verminderd. Een ideale oplossing voor degenen die geen lucht willen opslaan!
 • HOT (Height Optimized Tray) is een geweldige oplossing in gevallen waarin productafmetingen sterk variëren en de opslagruimte niet persé optimaal hoeft te worden gebruikt.

Paternoster – minimale footprint, maximale opslagcapaciteit

De Paternoster is een verticale carrousel en een veilige manier van opslag voor zwaardere of gemengde artikelen. Een Paternoster biedt volledige toegang en een duidelijk overzicht van de opgeslagen artikelen, ook worden de picktijden aanzienlijk verkort.

Met een Paternoster kun je in je in de hoogte geoptimaliseerde opslag bieden op een minimaal vloeroppervlak. Hierdoor bespaar je tot 75% aan vloeroppervlak. Een Paternoster is zeer compact waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare magazijnafmetingen - van de vloer tot aan het plafond.

Een Paternoster werkt door verticale rotatie. De artikelen liggen op trays, die via de kortst mogelijke route naar de medewerker worden vervoerd. De tray wordt op ergonomische werkhoogte aangeleverd, waarbij het mogelijk is om op verschillende verdiepingen een werkopening te hebben.

Een Paternoster kan handmatig worden bediend, maar biedt ook hostgestuurde orderverzameling en zeer efficiënte batchverzameling. Met alleen batchpicking wordt een grote verkorting van de picktijden bereikt, waardoor de artikelen sneller kunnen worden geselecteerd. Met de mogelijkheid om een Paternoster eenvoudig te koppelen aan uw ERP of WMS-systeem, met behulp van onze TCPlus-software, is het beheren van uw orderpick proces nog nooit zo eenvoudig geweest.

TORNADO vs Paternoster

TORNADO

 • Beschikt over grote trays, waardoor de pick-efficiëntie toeneemt
 • Hoge laadcapaciteit / per tray
 • Behoudt snelheid - ongeacht de belasting van de lade
 • Verwerkt veel artikelen per tray, met verschillende artikelhoogtes
 • Gemakkelijk in hoogte aan te passen
 • Eenvoudige WMS-integratie
 • Windows-gebaseerd pc-besturingssysteem
 • Standaard groot LCD-scherm
   

Paternoster

 • Beschikt over een van de grootste trays op de markt
 • Picktijd slechts 15 seconden per rij
 • Reduceert pickfouten met 2/3
 • Ideaal voor batchpicking
 • Kan een hoge asymmetrische lastverdeling aan
 • Laag onderhoud
 • Eenvoudige WMS-integratie
 • Standaard groot LCD-scherm
 • Windows-gebaseerd pc-besturingssysteem
 • Vervoer goederen via de kortst mogelijke route naar de medewerker

Enkele referenties

Elk jaar helpen we tientallen bedrijven om efficiënter en productiever te worden. We bieden magazijnstellingen die een lange-termijn-oplossingen bieden aan klanten in elk soort bedrijf. En zoals uit onze referenties blijkt, zijn ze zeer tevreden met het resultaat.

H2O GmbH, Duitsland

H2O GmbH is wereldwijd een van de meest ervaren bedrijven in de duurzame behandeling van industrieel afvalwater. De oplossingen voor het recyclen van afvalwater worden met succes toegepast in meer dan 50 landen.

Lees de volledige casestudie
Ponsse, Finland

Ponsse Oy is een vooraanstaand fabrikant van bosbouwmachines gevestigd in Finland. Het heeft een eigen fabriek in Vieremä waar een significante hoeveelheid reservedelen worden geproduceerd voor de PONSSE-machines.

Lees de volledige casestudie
VMS Group, Denemarken

VMS Group biedt een uitgebreide serie diensten aan klanten in de maritieme- en offshore sectoren, energiecentrales en windindustrie

Lees de volledige casestudie

Wat zeggen onze klanten

Ons samenwerkingsverband met de klant is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. De slimme magazijnoplossingen die we in overleg met onze klanten ontwikkelen, leveren een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van hun bedrijf door een veilige en efficiënte werkomgeving te bieden.

“De ervaring zijn gewoon goed. Het logistiek centrum werkt zoals het zou moeten.”
Jussi Kärkkäinen, Logistiek Manager, Ponsse
"Vanaf de eerste ontmoeting met de adviseur van Dexion, tot aan de gunning van het contract, was de samenwerking buitengewoon constructief. De gezamenlijke referentiebezoeken hebben ons overtuigd op technologisch gebied. Natuurlijk klopt de prijs-prestatieverhouding ook. Al met al hebben we de opslagsystemen die precies aansluiten op onze eisen en wensen”
Tobias Wetzel, Hoofd Productie en Opslag, H2O GmbH.
“Met deze opslagoplossingen kan VMS Group alles opslaan wat op hun pad komt. De oplossingen maken allemaal optimaal gebruik van de ruimte en bieden zelfs meer ruimte.”
Bo Greve, Warehouse Manager, VMS Group.

Ontdek onze semiautomatische magazijnoplossingen

Verrijdbare palletstellingen (MOVO)

Bespaar meer dan 50% aan benodigd vloeroppervlak ten opzicht van standaard palletstellingen en verhoog de opslagcapaciteit tot wel 80%

Ontdek de mogelijkheden van verrijdbare palletstellingen

Pallet Shuttle Systeem

Een zeer efficiënt alternatief voor dynamische palletopslag en inrijstellingen. Kostenbesparend en tijdbesparend. Hoge operationele snelheden.

Ontdek de mogelijkheden van het Pallet Shuttle systeem

Opslagmachines

Bespaar meer dan 75% aan vloeroppervlak, verminder de pickfouten tot wel 70% en verkort de picktijden met meer dan 60%.