Skip to main content

Pallet Shuttle systeem

Het Pallet Shuttle systeem is een semiautomatische opslagoplossing met hoge dichtheid voor het hanteren van gepelletiseerde goederen binnen de stellingkanalen, vergelijkbaar met een inrijstelling of pallet doorrolstelling.
Dankzij de kosteneffectieve en tijdbesparende Pallet Shuttle hoeven er geen vorkheftrucks een gangpad in te rijden, waardoor het een zeer efficiënt alternatief is voor reguliere pallet- en inrijstellingen.

First in? Last in? Hoe dan ook, het is allemaal SNEL!

Met een snelheid van 35 meter per minuut is het Pallet Shuttle systeem een van de meest efficiënte magazijnstellingen voor opslag van bulkgoederen.

Het is de mogelijkheid om verschillende soorten pallets op verschillende afstanden te combineren, met kanalen van meer dan 50 meter en de optie om te werken als First in, First out (FIFO) of als Last in, First out (LIFO), maakt het een geweldig alternatief voor standaard palletstellingen.

Het Pallet Shuttle systeem heeft een hoge opslagdichtheid en kan de benodigde omvang van het magazijn aanzienlijk verkleinen en uiteindelijk de operationele kosten verlagen. Ideaal voor bulkopslag met een beperkt aantal SKU’s.


Meer opslagcapaciteit ten opzichte van standaard palletstellingen

Verplaatst zware pallets met gemak

Operationeel in verschillende temperaturen

* Percentage gebaseerd op een vast formaat magazijn van 100m x 100m x 9m met 1,1m hoge europallets

Waarom het Pallet Shuttle systeem zo goed is

Dit systeem voorkomt het gebruiken van gangpaden. Hierdoor wordt de totale benodigde opslagruimte verminderd.

Eenmaal geïnstalleerd, kan het Pallet Shuttle systeem worden gebruikt voor zowel gemengde opslag als bulkopslag. Een Pallet Shuttle systeem is geschikt voor zowel LIFO- als FIFO, waardoor dit systeem veelzijdiger is dan bijvoorbeeld inrijstellingen.

Met het Pallet Shuttle systeem kun je de efficiëntie van magazijnactiviteiten verbeteren, waarbij de Return on Investment (ROI) doorgaans wordt behaald in twee jaar, in tegenstelling tot vier tot vijf jaar voor andere magazijnstellingen.

Palletstelling systeem *Magazijn 100m x 100m x 9m met 1.1m hoge Euro pallets
Standaard palletstellingen 20,000 pallets
Pallet doorrolstelling 36,000 pallets
Pallet Shuttle systeem 46,000 pallets

* voorbeeld van het aantal pallets dat kan worden opgeslagen met verschillende palletstelling systemen in een magazijn met vaste afmetingen.

Snel, efficiënt en flexibel

Het Pallet Shuttle systeem verhoogt de doorvoer van magazijnactiviteiten, met de mogelijkheid om extra shuttles toe te voegen in drukke periodes of bij aanhoudende groei. Deze flexibiliteit zorgt voor een betere werkplanning en soepel beheer van piekperiodes - zonder dat er extra middelen nodig zijn.

Omdat de shuttles werken met een ingebouwde lithium-ion batterij, wordt de inzetduur groter en de laadtijden korter. Dat resulteert in lage energiekosten en aanzienlijk verbeterde palletverplaatsingen.

Een Pallet Shuttle biedt meetbare voordelen op het gebied van werkveiligheid en stelt het bedrijf in staat om meer risico’s te mijden, aangezien een Pallet Shuttle Systeem het risico van schade aan de stellingen en / of het product en, belangrijker nog, het risico voor het personeel vermindert.

Meer overtuigingskracht nodig?
Hier zijn slechts enkele van de vele voordelen van het Pallet Shuttle systeem:

Kostenefficiënt
 • Geoptimaliseerd en efficiënt ruimtegebruik
 • Lagere bedrijfskosten
 • Hoge werksnelheden (bijv. 30 pallets per uur per shuttle, vergeleken met 15 per uur met inrijstellingen)
 • Minder personeel en vorkheftrucks nodig
 • Geen speciale heftrucks nodig
Laag risico
 • Makkelijk in gebruik
 • Geen schade aan de goederen
 • Voorkomt schade aan de stellingkanalen in vergelijking met inrijstellingen
 • Laag risico voor medewerkers
Duurzaam
 • Volledig ontwikkeld, betrouwbaar systeem
 • Kan in een later stadium volledig worden geautomatiseerd
 • Aangedreven door oplaadbare lithiumbatterij met een verwachte levensduur van 5 jaar
 • Lithiumbatterij biedt tot 12 uur per oplaadbeurt
 • Omgevingstemperatuur ST: 0 ° C tot + 45 ° C / BZ: -1 ° C tot -30 ° C / Hybride model kan in beide temperatuurreeksen worden gebruikt

Kenmerken afstandsbediening

Het Pallet Shuttle systeem wordt bestuurd door de medewerker via een lichtgewicht, draagbare afstandsbediening. De eenvoudig te gebruiken afstandsbediening omvat functies zoals:

 • Automatische of handmatige bedieningsfunctie, zodat de bediening van de shuttle kan worden aangepast aan de opgeslagen artikele
 • Informatie wordt doorgestuurd vanaf de shuttle en weergegeven op het display van de afstandsbediening
 • Lichtgewicht, oplaadbare afstandsbediening
 • Eenvoudig gebruik door de heftruckchauffeur, de shuttle kan gemakkelijk vanuit de truck worden bediend
 • Een afstandsbediening kan maximaal 8 shuttles bedienen
 • Continu operationele in en uit modus beschikbaar
 • Water- en stofafstotend volgens IP65-normen

Enkele referenties

Elk jaar helpen we tientallen bedrijven om efficiënter en productiever te worden. We bieden magazijnstellingen als een lange-termijn-oplossing aan klanten uit elke bedrijfstak. En zoals uit onze referenties blijkt, vaak tot volle tevredenheid.

Bakker Transport & Warehousing, Heerenveen

Door de enorme groei van Bakker Transport & Warehousing, werd het uitbreiden met een nieuwe opslaghal noodzakelijk. Belangrijk was dat de opslagcapaciteit heel hoog moest zijn.

Lees de volledige casestudie
HIT Trading B.V., Lelystad

Doordat de voorraad steeds groter werd, constateerde men ruimtegebrek in het pand van HIT Trading B.V. Er was niet voldoende ruimte in de huidige magazijnstellingen voor de opslag van de goederen en dit moest opgelost worden.

Lees de volledige casestudie
Medz Europe, Amersfoort

Medz Europe, gevestigd in Amersfoort, is importeur/groothandel van medische verbruiksartikelen, farmaceutica en drogisterij artikelen. Covid-19 heeft gezorgd voor een enorme stijging in vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder wegwerp handschoenen en kleding.

Lees de volledige casestudie

Wat zeggen onze klanten

Onze samenwerking met de klant is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. De slimme magazijnoplossingen die we in overleg met onze klanten ontwikkelen, leveren een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van hun bedrijfsvoering door een veilige en efficiënte werkomgeving.

“De reden dat wij voor Dexion hebben gekozen is eigenlijk omdat het contact meteen vanaf het begin al prettig verliep. Dexion denkt praktisch mee, zonder poeha snapt Dexion precies wat wij nodig hebben. De no-nonsense communicatie hebben wij als zeer prettig ervaren. Ook tijdens de bouw werd er snel geschakeld op het moment dat wij vragen hadden.”
Paul Schmits, Operationeel Directeur, Medz Europe
“"Door de goede ervaring met de Dexion installatie van 17 jaar geleden, was het voor ons duidelijk dat wij weer betrouwbare verrijdbare palletstellingen van Dexion wilden hebben"”
Anne Bakker, Eigenaar, Bakker Transport & Warehousing.
“Dexion = no nonsens, meedenkend en flexibel. Komen na wat er wordt beloofd”
aldus de heer Harm Plasmans, Directeur, Hit Trading.

Ontdek onze semiautomatische magazijnoplossingen

Verrijdbare palletstellingen (MOVO)

Bespaar meer dan 50% aan benodigd vloeroppervlak ten opzichte van standaard palletstellingen en verhoog de opslagcapaciteit tot wel 80%.

Ontdek de mogelijkheden van verrijdbare palletstellingen

Pallet Shuttle Systeem

Een zeer efficiënt alternatief voor dynamische palletopslag en inrijstellingen. Kostenbesparend en tijdbesparend. Hoge operationele snelheden.

Opslagmachines

Bespaar meer dan 75% aan vloeroppervlak, verminder de verzamelfouten tot wel 70% en verkort de verzameltijden met meer dan 60%.