Skip to main content

Deze stabiele draagarmstelling is geschikt voor opslag van lange, lichte goederen zoals kunststof profielen, lichte PVC buizen, hout, etc. Het is mogelijk om de lichte draagarmstellingen van Dexion enkelzijdig of dubbelzijdig uit te voeren.

Draagarmstellingen voor opslag van licht langgoed

De lichte draagarmstelling heeft dezelfde kenmerken als de heavy duty en medium draagarmstelling, echter is de draagkracht minder. De gemiddelde draagkracht per arm is maximaal 400 kg.

Verschillende producten van verschillende afmetingen kunnen in één draagarmstelling worden opgeslagen, omdat de armen in hoogte verstelbaar zijn. Door de armen op de juiste hoogte van het op te slagen product te haken, kun je op een efficiënte manier de verschillende producten opslaan in de draagarmstelling. Bijkomend voordeel is dat je de draagarmstelling snel kunt aanpassen bij een wisselend goederenassortiment.

Verschillende toepassingen met draagarmstellingen

De draagarmen dienen primair voor het opslaan van langgoed, maar er kunnen ook andere goederen, zoals kabelhaspels, aan worden gehangen. Ook is het mogelijk om de armen de voorzien van legborden, waardoor men kleinere goederen of goederen die snel doorbuigen, op kunt slaan.

Voordelen van de lichte draagarmstelling:

  • Geen beperking tot de productlengte;
  • Verschillende armlengtes beschikbaar;
  • Armen zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar;
  • Volledig modulair, extra secties beschikbaar indien nodig.


Wil je meer informatie over de lichte draagarmstellingen, dan verzoeken wij je het 
contactformulier in te vullen of te bellen met 0297-239400.

Draagarmstelling licht standaard afmetingen:
Doordat de draagarmstelling gemaakt is van gegalvaniseerd staal, is deze draagarmstelling ook geschikt voor buiten installaties.

Hoogte systeem: 2.000 mm en 2.500 mm
Lengte draagarmen: 300 / 400 / 500/ 700 mm
Max. belasting / arm: 164-400 kg, afhankelijk van de configuratie
Max. belasting / kolom: 1.300-4.500 kg, afhankelijk van de configuratie
Hoogte staanders: 1.000 / 1.250 / 1.500 / 1.750 / 2.000 mm

Maximaal 8 draagarm niveaus per zijde.

Deze belastingwaarden zijn berekend conform de richtlijnen van FEM 10.2.09. Indien u zwaardere goederen wilt opslaan in een draagarmstelling, dan beschikt Dexion over de draagarmstelling medium of heavy duty.