Skip to main content

De 5 voordelen van legbordstellingen met meerdere verdiepingen

Het beheren van een magazijn brengt vele kosten met zich mee. Des te groter het magazijn, des te hoger de bedrijfskosten. Het is daarom vanzelfsprekend om de benutting van de beschikbare ruimte te maximaliseren. Kijk daarbij niet alleen naar de benutting van het vloeroppervlak, maar ook naar de hoogte.

multi-tierMet moderne magazijnsystemen is het mogelijk om producten in de hoogte op te slaan zonder in te boeten aan veiligheid of efficiëntie.

Een goed voorbeeld zijn legbordstellingen met een geïntegreerde tussenvloer, die uit twee of meerdere verdiepingen kunnen bestaan. Automatisering is niet nodig om de volledige halhoogte te benutten.

Legbordstellingen met een verdiepingsvloer

Legbordstellingen met een verdiepingsvloer creëren meerdere niveaus in een magazijn. De hoogte van de verdiepingen kunnen variëren om de totale hoogte zo goed mogelijk te benutten. Vloeren kunnen als geïntegreerde tussenvloer of als entresol toegepast worden, maar ze zijn nooit onderdeel van de dragende structuur van het gebouw.

multi-tier

Elke verdieping is toegankelijk via een geheel van trappen en gangpaden. Op elk niveau zijn er rijen legbordsecties voor de opslag van allerlei soorten producten, maar vooral kleingoed wordt in dit soort opslagsystemen opgeslagen.

Legbordstellingen met meerdere verdiepingen zijn met name geschikt voor bedrijven met veel kleingoed, zoals geneesmiddelen, onderdelen of dozen. Dit zijn vaak producten die handmatig worden gepickt (piece picking).

Uw medewerkers kunnen snel, eenvoudig en veilig bij elk item komen, op elk niveau en op elk moment. Daarnaast hoeft bij dit opslagtype zware materials handling apparatuur, zoals heftrucks, niet gebruikt te worden. Wel kun je compactere pallettrucks inzetten, dus het is essentieel dat de looppaden robuust genoeg zijn om het gewicht te dragen.

Vijf voordelen van legbordstellingen met een verdiepingsvloer

We hebben er al enkele genoemd, maar een belangrijk voordeel is dat legbordstellingen met een verdiepingsvloer een alternatief kunnen zijn voor een dure verhuizing. Vooral voor een bedrijf dat snel uit zijn (opslag)jasje gaat groeien.

multi-tier

 1. Maximalisatie van de benutting van de hoogte, waardoor de opslagcapaciteit aanzienlijk wordt vergroot. Het systeem kan ook worden geïntegreerd met andere magazijn oplossingen.
 2. Het investeren in legbordstellingen met meerdere verdiepingen kan een dure verhuizing voorkomen. Dat betekent een forse besparing op de bedrijfskosten.
 3. Vooral geschikt voor items die handmatig moeten worden gepickt door medewerkers. Door de compacte uitvoering kan het pickproces aanzienlijk sneller worden uitgevoerd.
 4. Geen dure automatisering nodig. Het picken op meerdere verdiepingen, eventueel gecombineerd met kostenefficiënte transportbanden, zal de productiviteit van uw medewerkers vergroten.
 5. Geen grote materials handling apparatuur zoals heftrucks nodig. Doordat de vloer geïntegreerd wordt in het systeem, hoeft u geen aparte entresolvloer aan te schaffen.

Onze oplossing met meerdere verdiepingen

multi-tier

Dexion is een toonaangevende ontwerper, fabrikant en leverancier van magazijnsystemen. Onze legbordstellingen met verdiepingsvloer worden wereldwijd in allerlei verschillende magazijnen gebruikt. Wij adviseren u graag over de beste uitvoering voor uw bedrijf.

Door het gebruik van geïntegreerde tussenvloeren kan Hi280 met

verdiepingsvloeren bestaan uit twee of meer niveaus. Perfect voor een groter magazijn waarin vele artikelen worden opgeslagen en waar de hoogte benut kan worden.

De Hi280 legbordstellingen met een verdiepingsvloer bieden meer opslagcapaciteit dan een standaard systeem. Ze worden opgebouwd met verzinkte stijlen, waartussen de vloer wordt geplaatst. Op de verdieping kunnen de stellingen doorgetrokken worden.

De staanders kunnen de volledige hoogte beslaan en ondersteunen dan alle verdiepingen en looppaden. Het alternatief is het gebruik van staanders met een standaard hoogte met

daarop de vloer en op de verdieping vrijstaande stellingen. Slankere vloerconstructies maken het ook mogelijk om een extra opslagniveau toe te voegen.

multi-tier

Onze HI280 legbordstellingen met een verdiepingsvloer bieden standaard de volgende kenmerken en voordelen:

 • Aanzienlijke besparing op de bouwkosten door het efficiënte ontwerp
 • Gebaseerd op het bekende Hi280
 • legbordsysteem
 • Uiterst robuuste staanders om lasten van de verdiepingen te dragen
 • De afzonderlijke componenten bieden veel draagkracht voor een optimale opslag
 • Sprinkler- en verlichtingssystemen
 • eenvoudig te integreren
 • Trappen, balustrades en kantelhekken voor pallets maken het systeem compleet

Er zijn nog twee andere belangrijke aandachtspunten bij de overweging om te investeren in een legbordmagazijn met meerdere verdiepingen. Voor een dergelijke installatie kunnen bepaalde vergunningen of toestemmingen nodig zijn. In dat geval werken wij graag met u samen om te zorgen dat we tijdig met de installatie kunnen beginnen. Ten tweede is het belangrijk om grondige en reguliere controles op de constructie uit te voeren, zodat de veiligheid niet in het geding komt. Ook hierin kunnen wij u adviseren.

Neem contact met ons op voor meer informatie over legbordstellingen met een verdiepingsvloer.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.