Skip to main content

Dexion magazijnstellingen worden vervaardigd van hoogwaardige kwaliteit staal, zodat u jaren gebruik kunt maken van de magazijnstellingen. Ondanks dat, kunnen magazijnstellingen wel beschadigd raken, denk aan aanrijdschade met een heftruck, of door verkeerde belasting doorbuigen. Dit kan een gevaar vormen voor het zowel het personeel het bedrijf.

Regelmatige magazijnkeuringen en reparaties van uw stellingen zijn van essentieel belang voor magazijnmanagement. Magazijnmanagers en operationele managers overzien de risico’s van hun operaties, personeel en voorraad vaak onvoldoende, wanneer zij geen onderhoud plegen aan de stellingen.  

Magazijnkeuringen via BMWT

Verzuim van regelmatig visuele inspecties, alsmede een jaarlijkse magazijnkeuring door BMWT-gecertificeerde keurmeesters en reparatie van beschadigde componenten, kan in het geval van een ongeluk leiden tot gerechtelijke vervolging.

Dexion heeft een uitgebreide ervaring in het ontwerpen, produceren, installeren en inspecteren van diverse soorten stellingen. Onze BMWT-keurmeesters kunnen de jaarlijkse keuringen van jouw magazijn verzorgen, op deze manier wordt je herinnert wanneer de volgende keuring dient te worden uitgevoerd.

Onze BMWT-Keuringen voldoen volledig aan alle door de overheid vastgestelde richtlijnen en wetgevingen en eventuele herstelwerkzaamheden wordt volledig gegarandeerd. Houd je magazijn veilig. Laat ons de eerste tekenen constateren voordat het te laat is.

Rapportage na magazijnkeuring

Elke inspectie wordt gevolgd door een aanbod van voorgestelde reparaties en vervanging van onderdelen, inclusief montage. Wanneer je magazijn volledig is goedgekeurd, ontvang je een officieel goedkeurrapport.

Onze inspecteurs zijn zeer ervaren en BMWT-gecertificeerd. Ze bieden jaarlijkse inspecties om jouw installaties veilig en up-to-date te houden.

Wat is BMWT-Keur?

Het BMWT-Keur is een keuringsysteem van fabrikanten en importeurs op het gebied van bouwmachines, magazijninrichtingen, transportmiddelen en wegenbouwmachines.

Met hun uitgebreide kennis en jarenlange ervaring hebben zij meegewerkt aan de ontwikkeling van dit systeem van periodieke veiligheidskeuringen voor onder meer magazijninrichtingen.

 

Dexion is gecertificeerd om het BMWT-Keur, welke op haar beurt weer wordt gecontroleerd door de TÜV, uit te voeren. Daar waar noodzakelijk verzorgt Dexion vakkundig uitgevoerde reparaties zodat uw magazijnmedewerkers in een veilig magazijn kunnen werken en jij aan jouw wettelijke ARBO-plicht, zoals vermeld in artikel 7.4a van het Arbobesluit, voldoet.

Er zijn twee soorten keuringen:

Ingebruikname Keur

Bij oplevering van het project loopt men de gehele configuratie na op specificaties, ontwerp en montagevoorschriften. Vervolgens wordt, conform de algemene montagevoorwaarden, de oplevering afgesloten door het opmaken van een protocol dat wordt ondertekend namens de verkopende partij en de koper/opdrachtgever. De keur is uniform en geeft de garantie dat de constructies volgens landelijke en Europese richtlijnen en wettelijke bepalingen zijn geïnstalleerd.

Periodieke Magazijnkeuring

De periodieke BMWT-veiligheidskeuring is vooral gericht op het voorkomen van letsel en schade door onveilige situaties. Het is een visuele controle waarbij niet alleen wordt gekeken naar eventuele beschadigingen, maar ook naar stellingconfiguratie, veranderingen daarin en belading van de stellingen.

Zoals ook bij andere veiligheidskeuringen zijn in het BMWT-Keur voor magazijnstellingen vaste controlepunten vastgelegd.

Gekeurd wordt o.a. op;

  • De magazijnvloer scheuren, verzakkingen);
  • De aanwezigheid en/of de staat van beveiligingen (o.a. aanrijdbeschermers);
  • Beschadigingen en vervormingen;
  • Het gebruik van de stellingen en de wijze van montage (inhaking liggers, borging, schoorverbanden, koppelstukken etc.).

Wil je meer informatie over het keuren van magazijnstellingen of wil je jouw magazijn gekeurd hebben? Vraag dan een offerte aan of bel met +31297239437.

Laat je magazijn jaarlijks keuren door BMWT gecertificeerde keurmeester voor een onafhankelijk oordeel. Dit zorgt voor een veilig magazijn en voorkomt onvoorziene reparatiekosten.

Wat onze klanten zeggen

"Gedurende het gehele proces waren wij zeer tevreden met de kwaliteit van de installatie en de mogelijkheid om producten / systemen te combineren om de functionaliteit te verhogen. De proactieve aanpak van Dexion tijdens het ontwerpen en installeren van de nieuwe magazijnstellingen is van onschatbare waarde geweest"
- Martin Noeverman, directeur Twentepoort Groep