Skip to main content

Als de webshop begint te lopen, ziet u steeds meer aangebroken dozen in uw magazijn liggen. U gaat steeds meer enkel stuks artikelen verzenden in plaats van volle dozen. Ook krijgt u meer retourzendingen wat uiteindelijk resulteert in een rommelig en onoverzichtelijk magazijn. Herkenbaar?

Huidig magazijn aanpassen naar een E-commerce magazijn

Een voor de hand liggende magazijninrichting is het realiseren van picklocaties onderin de palletstellingen. Boven in de palletstellingen zijn de grote dozen en pallets opgeslagen en onderin de palletstellingen worden door middel van bijvoorbeeld (schuine) legbordstellingen of doosdoorrolstellingen individuele picklocaties gecreëerd. 

Deze oplossing is relatief makkelijk door te voeren, aangezien de magazijnstellingen van Dexion eenvoudig zijn aan te passen aan de veranderende opslageisen.

Shop-in-shop magazijn

Een andere oplossing is het shop-in-shop principe; binnen het magazijn wordt een gedeelte gebruikt voor webshop orders. De interne klant “webshop” neemt volle dozen of pallets af van het DC en hanteert de retouren. Zo houdt het DC één soort goederenstroom en blijft netjes.

Inventarisatie voorraad webshop artikelen

Belangrijke punten bij het inrichten van het magazijn:

  • Duidelijk in kaart hebben welke artikelen snel lopen en welke niet
  • Hoeveel voorraad er van de artikelen aanwezig moet zijn in het DC
  • Of er met een Lifo of Fifo principe wordt gewerkt
  • Hoe wil men gaan orderpicken, gewoon of met batch picking

Kortom, een goede inventarisatie is het halve werk. En daar zijn de adviseurs van Dexion goed in. Door bovengenoemde punten nauwkeurig met u door te nemen, kunnen zij u helpen bij het maken van de juiste keuze voor de meest efficiënte oplossing. Dexion kan u geen standaard “E-commerce magazijninrichting” bieden, omdat ook u uniek bent en aandacht verdient.

Enkele oplossingen kunnen zijn:

  • Palletstellingen –  onbeperkte toegang tot alle pallets en geschikt voor alle soorten opslagbehoeften, zonder significante beperkingen aan palletafmetingen
  • Inrijstellingen of Pallet Shuttle – ideaal voor opslag van bulkgoederen 
  • Opslagmachines -  veilige opslag van enkelstuks, batch picking mogelijk en een besparing tot 70% aan benodigd vloeroppervlak

Kortom, wilt u weten wat voor u de meest geschikte (combinatie) van magazijnstellingen zijn, neem contact met ons op!

Bekijk de opslagmogelijkheden voor E-Commerce en E-Fulfilment