Skip to main content

Gonvarri Steel Services heeft grootste deel van de Constructor Group gekocht

Constructor Group AS ("Constructor Groep") is een van de grootste leveranciers van magazijnstellingen en -oplossingen in Europa. De Groep verkoopt haar magazijnstellingen onder de merken Constructor, Constructor Logistics, Bruynzeel, Kasten, Dexion en PSS. Constructor Group werd in 2007 overgenomen door Altor Fund II ("Altor").

In oktober tekende Gonvarri een overeenkomst om Constructor Group - met uitzondering van het merk en de producten van Bruynzeel – te kopen van Altor. Hierdoor is Constructor Group een onderdeel van Gonvarri Steel Services geworden, een onderneming met 36 staalservicecentra en een mondiale markt footprint. Gonvarri Steel Services had in 2016 een omzet van EUR 2.325 miljoen en heeft zijn hoofdkantoor in Madrid, Spanje.

"Het was een spannende tien jaar voor Altor met de Constructor Group", zegt Pål Stampe, partner bij Altor Equity Partners en bestuurslid van Constructor. "We hebben samen een lange reis gemaakt en hebben de afgelopen jaren een zeer positieve ontwikkeling gezien. Wij zijn van mening dat Gonvarri een uitstekende nieuwe, betrokken en langdurige eigenaar is. "
"We verwelkomen Constructor Group graag bij Gonvarri Steel Services", zegt Josu Calvo, CEO van Gonvarri. "Deze acquisitie past perfect bij ons, het verbreedt ons aanbod verder en we verheugen ons op de verdere groei en ontwikkeling van de activiteiten van de Constructor Group."
"Ik ben ervan overtuigd dat Gonvarri een goede eigenaar van Constructor Group zal zijn en ik kijk uit naar de samenwerking met hun management om de activiteiten van de Constructor Group verder te ontwikkelen", zegt Frank Pohl, CEO van Constructor Group.

De transactie was onderhevig aan de gebruikelijke wettelijke vereisten en goedkeuringen, waardoor afgelopen maand de officiële overdracht kon plaatsvinden. Gonvarri Material Handling wordt de nieuwe bedrijfsnaam waar de merken Constructor, Dexion en Kasten onder komen te vallen.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.