Skip to main content

“One Team” verhoogt de sales voor Constructor Group

Sterk leiderschap, optimalisatie van productiefaciliteiten, internationale uitbreiding en een vernieuwde focus op klantenservice hebben uitzonderlijke resultaten geleverd voor magazijnspecialist Constructor Group.

De omzet voor de magazijn divisie, die in heel Europa onder de handelsmerken Constructor, Dexion, Kasten en PSS wordt gedistribueerd, is in 2016 met meer dan 11% gestegen. Dit is een ommekeer in de marktontwikkeling die in de afgelopen jaren een laag groeipotentieel heeft gehad in deze markt, en versterkt de nieuwe strategie die werd geïntroduceerd door Frank Pohl, sinds 2 jaar CEO van Constructor Group.

Sindsdien heeft het bedrijf een stijging laten zien van 20% in de groei van de omzet in Noorwegen, Finland en Nederland, evenals in de volgroeide Britse en Duitse markt. Het heeft ook de winstgevendheid verhoogd door herstructurering en het verkennen van nieuwe markten.

Een voorbeeld hiervan is de optimalisatie van de productie en van de supply chain organisatie binnen de groep. Dit omvat de ontwikkeling van een productie- en logistieke basis in Rusland om tegemoet te komen aan toekomstige uitbreiding, Constructor is de enige West-Europese magazijnstellingen fabrikant met lokale productiecapaciteit in Rusland.

Één team met toewijding
Een belangrijke factor in het succes is de vernieuwde nadruk op collectieve verantwoordelijkheid die van toepassing is op elke medewerker en opdrachtnemer door het “One Team initiatief”. One Team gaat over het functioneren in harmonie, ongeacht functie of locatie, om uitzonderlijke klantenservice te bieden.

Met een gezonde orderportefeuille, is Frank ervan overtuigd dat het bedrijf in een geweldige positie is om mogelijke uitdagingen die voor hen liggen te weerstaan.

"Het afgelopen jaar is ons werk met Blue-chip klanten gestegen, en we zien nog een jaar van groei en meerwaarde voor al onze belanghebbenden - klanten, aandeelhouders en medewerkers.

Vooruitkijkend, met waarschijnlijk meer politieke onrust in Europa, zal de toekomst uitdagend zijn. Onze ervaring leert ons dat we hiervoor alles in huis hebben om onze klanten te voorzien van hoogwaardige producten en diensten."

 

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.