Skip to main content

Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.

Slotted Angle

Sinds 1947 biedt dit verstelbare opslagsysteem een flexibele oplossing voor allerlei toepassingen.

In de afgelopen 75 jaar heeft deze basic legbordstelling met sleufgaten succes geboekt in meerdere toepassingen. Klanten vonden het niet alleen een betrouwbare en veelzijdige oplossing voor hun opslagbehoeften, maar ook voor andere doeleinden. Daarnaast kent het product een lange levensduur.

Juist die veelzijdigheid is zo interessant. In 1956 bijvoorbeeld werden onderdelen geleverd voor het skistadion in Cortina d'Ampezzo, tijdens de Olympische Winterspelen. In 1963 trof een aardbeving Skopje en richtte een enorme ravage aan. Comino schonk de stad trailers vol onderdelen om te helpen bij de bouw van nieuwe huizen. Zoveel zelfs dat het genoeg was om uiteindelijk twee volledige dorpen te helpen realiseren. De dorpen werden gekscherend ‘Dexiongrad' genoemd.

MOVO

Als onderdeel van Gonvarri Material Handling blijft Dexion wereldwijd toonaangevend in zijn specialisme.

Na het succes met die eerste legbordstelling met sleufgaten, werd het bedrijf steeds groter door het ontwikkelen en produceren van vele andere soorten legbord- en palletstellingen. We hielpen wereldwijd een groot aantal klanten bij het verbeteren van hun magazijnen.

De merknaam werd steeds sterker en als onderdeel van de Gonvarri familie werd het mogelijk om andere moderne logistieke systemen te ontwikkelen. Vandaag de dag kiezen steeds meer bedrijven voor mechanisering en (semi-)automatisering. Deze ruimtebesparende en kosteneffectieve systemen zoals MOVO verrijdbare stellingen, palletshuttles en opslagmachines bieden klanten een efficiënte mogelijkheid om de werkzaamheden eenvoudig en veilig aan te sturen.

Rack-clad

Het toenemende succes en de bekende merknaam van Dexion brachten meerdere innovatieve opslagoplossingen voort, zoals miniloads en hoogbouwmagazijnen. Onze producten vinden nu wereldwijd hun weg naar een breed scala van bedrijfstakken, zoals de farma-, automotive- en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Door een brede serie oplossingen aan te bieden, kan Dexion klanten beter ondersteunen door het juiste systeem te adviseren. Met meer dan 75 jaar ervaring zorgen onze ervaren engineers en servicemonteurs ervoor dat de klant alle advies en ondersteuning krijgt om succesvol te zijn.

De meest recente ontwikkeling is de betrokkenheid van Dexion bij verticale landbouwprojecten; een nieuwe kans voor de landbouw, vooral in dichtbevolkte gebieden waar de ruimte beperkt is. Als onderdeel van de Gonvarri-familie blijft Dexion innoveren en verbeteren, net zoals in de tijd van Comino’s verstelbare basic legbordstelling.

Op naar de volgende 75 jaar vol betrouwbare en praktische opslagoplossingen van Dexion en Gonvarri.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.