Skip to main content
Ladenblok

Ladenblok

Een ladenblok bestaat uit 8 of 12 laden die eenvoudig in een legbordsectie geplaatst kunnen worden. In de laden zelf kan een vakverdeling worden geplaatst.

Wanneer de laden op een legbord worden geplaatst, is het belangrijk dat het legbord wordt bevestigd met twee zijgeleiderails of met 4 legbordbeugels. Dit voorkomt dat het legbord gaat kantelen wanneer de lade(s) zijn uitgetrokken.

De geleiderails / legbordbeugels moeten met klinknagels worden bevestigd.

Afmetingen:
L = 500 x B = 313 x D = 9
L = 500 x B = 156 x D = 99
Materiaal: staal
Afwerking: geverfd grijs/wit, RAL 9002

De laden kunnen worden voorzien van een vakverdeling. Deze zogenoemde "nesten" kunnen worden gebruikt om kleine voorwerpen in de laden op te slaan.

Extra accessoires

Vakverdelers
Indien nodig kunnen de items die in de ladenblokken worden opgeslagen, worden gescheiden met behulp van verdelers. Deze verdelers zijn 97 mm hoog en geschikt voor alle afmetingen laden. De verdelers kunnen van voor naar achter met steeds 33 mm. worden versteld.

Ladestop
Aan de voorzijde van een legbord, die de laden ondersteunt, kan een ladestop worden geplaatst.

De ladestop kan in een beugel worden geschoven en voorkomt dat laden open schuiven. Dit is vooral handig wanneer de ladenblokken in een schip worden geplaatst. De ladenstop voorkomt dat de laden naar voren komen als het schip op en neer deint.

Zijgeleider aan de lade en plankvergrendeling
Dit onderdeel heeft twee functies; ten eerste fungeert het als een zijgeleider voor de laden, zodat ze niet achter de staanders blijven steken. Ten tweede kunnen ze worden gebruikt om het legbord in een bepaalde positie te vergrendelen, zoals bij opslag in schepen. Per legbord worden er 2 geleiders gebruikt.

De zijgeleider is een gevouwen stalen strip van 95 mm hoog, 436 mm lang en 20 mm breed, met twee gaten aan beide uiteinden. De afstand tussen deze gaten zorgt ervoor dat één gat aan beide uiteinden altijd uitgelijnd zal zijn met een overeenkomstig gat in de staanders.

Legbordslot
Wordt gebruikt om de hoek van legbord in positie te houden en te voorkomen dat het legbord gaat hellen.

Elk legbord is uitgerust met 4 sloten. Door de achterste hoeken van het legbord te vergrendelen, worden de liggers ook op hun plaats vastgezet.

Wordt gebruikt op legborden direct boven de zijgeleiders.