Skip to main content
Persrooster

Persrooster

Persroosters zijn zeer robuuste roosters die geschikt zijn voor zwaardere belastingen van een palletstelling. De persroosters worden op de palletliggers geplaatst en fungeren als een legbord.

Deze persroosters zijn vervaardigd uit stalen strips die aan elkaar zijn geperst en zijn geschikt voor zowel lichte als zware toepassingen, van kleine dozen tot zware industriële gereedschappen of pallets. Het profiel zorgt ervoor dat de persroosters niet gemakkelijk uit de palletstellingen kunnen vallen.

Persroosters zijn thermisch verzinkt afgewerkt (standaard) waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, zoals koelcellen en vriescellen of voor buitenopslag, omdat de gaten in de roosters een gelijkmatige verdeling van lucht en dus temperatuur mogelijk maakt. Ook laten ze makkelijk sprinklerwater door in geval van brand en bieden ze een veiliger alternatief voor houten vlonders.

Wanneer een pallet niet op de liggers past, is een persrooster zeer geschikt voor opslag van pallets. Ze kunnen ook worden gebruikt als doorvalbeveiliging, op deze manier worden medewerkers beschermd tegen vallende goederen als zij onder een sectie of onderdoorgang werken.

Persroosters zijn beschikbaar in een reeks standaardmaten en draagvermogens en indien nodig kunnen zij op maat worden gemaakt