Skip to main content

Verrijdbare palletstellingen hebben slechts één gangpad nodig, waardoor de opslagcapaciteit met 83% wordt vergroot ten opzichte van statische palletstellingen. Verrijdbare palletstellingen bieden technische superioriteit en flexibiliteit en zijn geschikt voor opslag van alle soorten goederen. Er is een breed scala aan accessoires beschikbaar.

Meer opslagcapaciteit met verrijdbare palletstellingen

Verrijdbare palletstellingen, ook wel MOVO genoemd, vergroten de opslagcapaciteit in de beschikbare ruimte. Dit resulteert in 83% meer opslagcapaciteit of 43% minder ruimte bij gelijke capaciteit (bij het gebruik van reachtrucks). Dit is zeer aantrekkelijk voor bijvoorbeeld relatief dure koel- en vriescellen, met bijkomend voordeel dat de palletstellingen verzinkt zijn. Hierdoor treedt er geen corrosie op in de koude, vochtige opslagruimte. Dit maakt de verrijdbare palletstellingen van Dexion zeer geschikt voor opslag voor de voedingsindustrie.

Palletstellingen op rails

De verrijdbare palletstellingen bestaan uit palletstellingen, type P90, die op wagens heen en weer bewegen op rails in de grond. Verrijdbare palletstellingen kunnen tot wel 24 ton belast worden en zijn leverbaar met palletstellinghoogtes tot wel 12 meter. De verrijdbare palletstellingen zijn voorzien van diverse beveiligingsopties, zodat niet iedereen toegang heeft tot het gangpad. Ook is het mogelijk om met een afstandsbediening de diverse gangpaden te openen en sluiten. Doordat er gebruik wordt gemaakt van één gangpad, is elke palletpositie individueel bereikbaar.

Voordelen van verrijdbare palletstellingen:

  • Bespaar 43% van de ruimte die nodig is bij statische palletstellingenen verhoog de opslagcapaciteit met wel 83%;
  • Vermindert energie-, bedienings- en schoonmaakkosten; hierdoor is een goede ROI mogelijk;
  • 100% toegang tot individuele pallets;
  • Grote verscheidenheid aan accessoires;
  • Geschikt voor opslag van alle soorten goederen;
  • Gegarandeerde operationele veiligheid tot wel -30 ° C; Ideaal voor gebruik in koel- en vriescellen;
  • Laatste PLC-technologie voor perfecte ondersteuning van optionele functies en een touchscreen met helder grafisch display voor optimale zichtbaarheid;
  • Ontworpen volgens de Europese richtlijn 2006/42 / EG en DIN EN 15095.

Veelgestelde vragen over verrijdbare palletstellingen

Hoe kom je tot een plan en een lay-out? Waar moet allemaal rekening mee gehouden worden, hoe lang duurt zoiets en wat gaat het allemaal kosten?

Veel vragen waarvan 10 veelgestelde vragen hier direct beantwoord worden. Het is echter altijd beter om bij verrijdbare palletstellingen in een vroegtijdig stadium met ons contact op te nemen.

Verrijdbare palletstellingen standaard afmetingen
Wagenlengte: tot 90 m.
Palletstellinghoogte: tot 12 m.
Sectiebreedte: tot 5.000 mm.
Omgevingstemperatuur: -30 °C tot +40 °C (optioneel tot -40 ° C)

Verrijdbare palletstellingen belasting
Sectiebelasting: tot 24 ton
Liggerbelasting: tot 6 ton
Snelheid: tot 4,8 of 4,2 m. / min.

Verrijdbare palletstellingen accessoires
Vatendragers
Skid Channel
Fork Entry Beams
Dieptedragers en tunnel guards
Legborden staal of spaanplaat
Pull-out units