Skip to main content

Veelgestelde vragen over verrijdbare palletstellingen

Lees hier de 10 veelgestelde vragen over Dexion verrijdbare palletstellingen.

1) Hoe bedien ik de stelling?
Bediening kan via knop aan de verrijdbare palletstelling, een besturingskast of via remote op de heftruck. Ook kan de installatie worden aangestuurd door uw WMS pakket. Hierdoor ‘weet' de stelling zelf welk pad hij vrij moet maken. Het gangpad is vrijgemaakt nog voordat de heftruck er in kan rijden.

2) Hoe is de veiligheid van mensen gewaarborgd? 
De verrijdbare P90 palletstellingen zijn waterdicht beveiligd tegen ongevallen.
Een heftruck teller houdt bij hoeveel trucks zich in het gangpad bevinden en een lichtstraal onderbreking stopt de stelling zodra iets of iemand de lichtstaal doorbreekt. Deze lichtstraal onderbreking wordt toegepast langs alle stellingen en bij de entreemogelijkheden van de gangpaden.

3) Kan dit ook in een bestaande hal?
Ideaal en het meest voordelig is om een P90 verrijdbare palletstelling aan te schaffen/te bouwen in een nog te bouwen hal. De rails en verankering kan dan in het beton worden ingestort, het heiplan kan op de stellingen worden afgestemd en de afmetingen van het gebouw kunnen ideaal worden afgestemd met de benodigde stellingen.
Toch zijn er ook mogelijkheden in een bestaande hal. Hoe, is afhankelijk van de vloer. Constructor Dexion bespreekt graag met u de mogelijkheden.

4) Hoe lang duurt het voordat de stelling verplaatst is?
Circa 30 seconden. Dit hoeft echter geen wachttijd te zijn, zodra de heftruck uit het gangpad rijdt, drukt de bestuurder op de knop om de stelling in de volgende positie te zetten. Zodra de heftruck terugkomt staat de stelling al klaar.

5) Kost dit niet veel energie?
Het energieverbruik is zeer laag maar zal per situatie verschillen (Hoe lang zijn de rijen en welk gewicht staat hierop). De totale installatie werkt op standaard 3-fasen stroom.
Er kan zelfs energie bespaard worden door de verlichting boven de gangpaden aan het systeem te koppelen Hiermee schakelt slecht de verlichting aan boven het pad dat vrij is gemaakt. Overige verlichting schakelt vanzelf uit.
Ook in koel- en vrieshallen zijn P90 verrijdbare palletstellingen energiebesparend. De hal kan kleiner worden gebouwd en de pallets kunnen dichter op elkaar staan.

6) Is het niet erg storingsgevoelig?
Alleen al in Nederland draaien honderden installaties van Constructor Dexion. Zelfs installaties uit de "Electrolux-Constructor tijd" draaien vaak nu nog. Zo kunnen we terugkijken en ervaring putten uit inmiddels ruim 30 jaar ervaring op dit gebied.
Gaat het dan nooit stuk?
Uiteraard slijten mechanische delen en ontstaat er gebruiksschade, maar door regelmatig onderhoudt, jaarlijkse BMWT-keuring en zorgvuldig gebruik, zijn de jaarlijkse gebruikskosten laag.

7) Werkt dit ook in een diepvrieshal?
Garantie op het functioneren van P90 verrijdbare palletstellingen geldt tussen de -30 en +50 graden Celsius.

8) Hoeveel gewicht mag er in?
Sectiebelastingen tot 24.000 kg zijn geen uitzondering. Beperkende factor is meestal de belasting van de vloer. Nauwe samenwerking tussen de constructeur van het gebouw en Constructor Dexion is dus een noodzaak.

9) Hoe is service en onderhoud geregeld?
De reactietijd bij eventuele storing is dankzij een netwerk van storingsmonteurs gegarandeerd binnen 8 uur, maar in de praktijk veelal binnen de 4 uur.

10) Wat zijn de kosten?
Uitgaande van een opslagcapaciteit van circa 1.500 pallets van 800 x 1.200 x 1.800 mm. zijn de kosten met verrijdbare palletstellingen (inclusief kosten van de grond en bouw) circa 33% minder dan wanneer men gebruik maakt van statische palletstellingen.