Skip to main content

Dexion helpt Hörmann bij herinrichting en uitbreiding magazijn

Een groeiende markt deed Hörmann Alkmaar, producent van dock equipment en toeleverancier van de bouwwereld, besluiten om het bestaande magazijn met 2.700m2 uit te breiden. Door de keuze voor smallere gangpaden en de inzet van reachtrucks kon de opslagcapaciteit met 30% worden verhoogd.

De uitbreiding wordt sinds oktober 2018 gebruikt voor de opslag van dock levellers en het bestaande magazijn werd door Dexion heringericht met multifunctionele draagarmstellingen, waarin zowel pallets als langgoed kunnen worden opgeslagen. Door de keuze voor smallere gangpaden en de inzet van reachtrucks kon de opslagcapaciteit met 30% worden verhoogd.

Uitbreiding noodzakelijk

Hörmann Alkmaar is onderdeel van de Duitse Hörmann groep, vooral bekend als producent van garage- en industriedeuren, voordeuren en aandrijvingen voor de Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische markt. In de Noord-Hollandse vestiging worden docklevellers, dockshelters en aanverwante producten ontwikkeld en geproduceerd. Positieve ontwikkelingen in de markt resulteerden niet alleen in een hogere productie, maar ook in problemen met de opslagcapaciteit. Mede doordat de fabriek uitsluitend op order produceert en er dus alleen wordt uitgeleverd op afroep, was de beslissing om uit te breiden noodzakelijk.

Draagarmstellingen van 6,8 meter hoog

Het vloeroppervlak van de uitbreiding wordt nu gebruikt voor de bulkopslag van dock levellers. In de bestaande hal installeerde Dexion op de vrijgekomen 1.800m2 draagarmstellingen met een hoogte van 6,8 meter. De draagarmstellingen zijn voorzien van roostervloeren, zodat zowel pallets als langgoed opgeslagen kunnen worden. Naast deze flexibele oplossing werd het besluit genomen om in smallere gangpaden te werken met behulp van reach trucks en zijladers.

Brent-Jan Bot, projectmanager bij Hörmann, vertelt: ”Ons aanvraag- en oriëntatieproces heeft ongeveer 3 tot 4 maanden geduurd. Wij bekeken tegelijkertijd zowel de afweging tussen brede versus smalle gangpaden als de specificatie van de nieuwe magazijnstellingen.” Uiteindelijk bleek Dexion met gelijksoortige staalprofielen een hogere stellingcapaciteit en/of veiligheidsfactor te kunnen realiseren en kon Hörmann mede worden overtuigd door de productie in eigen fabrieken en een hoogwaardige stellingconstructie. De heer Bot concludeert: “Met de nu gekozen magazijnindeling en stellingen benutten we het beschikbare vloeroppervlak optimaal. De draagarmstellingen met roostervloeren bieden ons een maximale flexibiliteit voor opslag van alle voorkomende goederen.”

Het vernieuwde magazijn is operationeel sinds januari 2019.

Ook interesse in draagarmstellingen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met onze experts op 0297-23 94 00. Wij adviseren je graag.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.