Skip to main content

Wederom stijging BMWT-Keuringen in 2017

In 2017 laat BMWT-Keur met het aantal periodieke veiligheidskeuringen wederom een groei zien. Het aantal periodieke veiligheidskeuringen dat deelnemers BMWT-Keur in 2017 hebben uitgevoerd is met 9,5% ten opzichte van 2016 gestegen.

Het aantal uitgevoerde keuringen in 2016 was 261.500. In 2017 is het aantal toegenomen tot 286.500. Directeur Jan Hommes is niet verrast door deze groei. 'De stijging weerspiegelt dat de economische omstandigheden sterk zijn verbeterd. Daarnaast wordt het bewustzijn van het belang van periodieke veiligheidskeuringen hiermee opnieuw bevestigd'.

Veiligheid

De meerderheid van de keuringen wordt uitgevoerd in de intralogistieke wereld: mobiel intern transport, magazijninrichtingen en tractiebatterijen. Dit betreft 90% van het totaal aantal keuringen. De overige 10% van de keuringen worden gedaan in de GWW-sector en de bouw: grondverzetmachines, hijswerktuigen, hijsmachines en burger- & utiliteitsbouw.

In de intralogistiek zijn periodieke veiligheidskeuringen meer gemeengoed dan in de GWW-sector. Gelukkig vertonen de productcategorieën 'grondverzet' en 'burger- & utiliteitsbouw' al een aantal jaren achter elkaar een stijgende lijn. GWW-bedrijven zijn bezig een inhaalslag te maken om het 'veiligheidsbewustzijn' verder te implementeren. Werkgevers zijn zich vandaag de dag ervan bewust dat de rol die 'veilig en gezond werken' speelt in hun operationele processen, steeds belangrijker wordt.

Het BMWT-Keur geeft de zekerheid van goed onderhoud en keuringen en ontzorgt de werkgever ten aanzien van zijn verplichtingen voor de Arbowet.

Wilt u ook voldoen aan de eisen van de Arbowet, maar hier zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn? Vraag dan een BMWT-Keur aan.

 

Bron: BMWT

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws