Skip to main content

Er zijn heel veel manieren om lange goederen, zoals houten planken, latten, strips, profielen etc. op te slaan. Vaak horizontaal om te voorkomen dat de lange producten gaan doorbuigen, maar verticaal opslaan behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan onder andere met zogenoemde A-stellingen.

De A-stelling wordt zo genoemd, omdat de constructie aan de zijkant de vorm heeft van de letter A. De A-stelling kan aan 2 zijden worden gebruikt, dus dubbele opslag met slechts één stelling. Deze A-stelling wordt vaak gebruikt in doe-het-zelf zaken en groothandels voor bouwmaterialen.

A-stelling voor verticale opslag lange goederen
Een A-stelling is gemaakt van een staalconstructie bestaande uit standaard P90 componenten, dit zijn dezelfde componenten als bij onze palletstellingen. De zijkant van deze constructie is dus in de vorm van een A. De A-frames worden voorzien van dwarsliggers en hieraan worden separatiestangen geplaatst.

Separatiestangen traploos verstelbaar

De dwarsliggers zijn in hoogte verstelbaar, per 50 mm. Zo kun je zelf bepalen op welke hoogte je de separatiestangen wilt plaatsen. Ook de separatiestangen zijn traploos in breedte verstelbaar. Zo kunnen er eenvoudig kleinere of grotere vakken gemaakt worden. Als er meerdere vakken nodig zijn, dan is dat een kwestie van meer separatiestangen toevoegen. Wil je minder vakken? Dan haal je een aantal separatiestangen weg.

De A-stelling kan op een houten vloerdeel, gemaakt van MDF-panelen, worden geplaatst. Ook is het mogelijk om houten tussenschotten van MDF te plaatsen en om doorvallen van kortere artikelen te voorkomen, behoort een houten achterwand ook tot de mogelijkheden. Vaak wordt er op de vloer een anti-slip strip geplaatst, dit voorkomt dat de producten weg kunnen glijden.

Voordelen van een A-stelling:

  • De separatiestangen zijn traploos in de breedte verstelbaar, waardoor kleinere en/of grotere vakken gemaakt kunnen worden;
  • De stelling kan eenvoudig worden uitgebreid met meerdere vakken door separatiestangen toe te voegen;
  • De opbouw van de staalconstructie is zo dat deze van beide zijden kan worden gebruikt;
  • De dwarsliggers zijn in hoogte verstelbaar per 50 mm.

Wil je meer informatie over A-Stellingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met een van onze specialisten voor de mogelijkheden, telefoonnummer 0297-23 94 00.

A-stellingen standaard afmetingen:
Hoogte van de stelling: 2 tot 6 meter
Sectiebreedte: van 1.800 tot 3.600 mm.
Lengte separatiestangen: 100 tot 500 mm.
Andere maatvoering in overleg te verkrijgen.