Skip to main content
Nieuwe DC van Isero in Waddinxveen
compleet ingericht met
Dexion magazijnstellingen

Bedrijfsnaam: Isero B.V.
Plaats: Waddinxveen, The Netherlands
Producten geleverd: Palletstellingen, Legbordstellingen met verdiepingsvloer, Draagarmstellingen en A-Stellingen

Nieuw DC voorbereid op uitbreiding

Isero is een gespecialiseerde ijzerwarengroothandel met tientallen verkoopvestigingen door heel Nederland en een eigen distributiecentrum. Vanwege de enorme groei van het bedrijf, werd er geïnvesteerd in een nieuw distributiecentrum in Waddinxveen.

In het vorige DC in Woerden werkten ze al met scanners, voice-picking en gedeeltelijk automatische replenishment van de pick zones. Toch zijn er bij de verhuizing wel degelijk accenten verlegd om de operatie te verbeteren.

In het nieuwe DC kan de graad van mechanisatie in de toekomst geleidelijk opgeschaald worden met bijvoorbeeld een WMS-systeem, opslagmachines of andere oplossingen vanuit een goods-to-men-visie.

Dexion heeft samen met Isero gekeken naar de goederen die worden opgeslagen en welk type magazijnstelling hiervoor het meest geschikt is.

Slimme uitvoering van magazijnstellingen

Het magazijngedeelte met de verzinkte palletstellingen, type P90, van Dexion is veel hoger en zal voortaan bediend worden door reachtrucks en orderverzameltrucks. Door deze hogere palletstellingen, wordt zowel de hoogte als het vloeroppervlak van het magazijn beter benut dan met een standaard palletstelling. In een ander gedeelte van het magazijn is een Dexion legbordstellingen magazijn met een verdiepingsvloer gerealiseerd. De legbordstellingen met verdiepingsvloer zijn al voorbereid voor een tweede verdieping. Op deze manier kan het vloeroppervlak en dus ook de opslagcapaciteit relatief snel verdubbeld worden.

Draagarmstellingen en conveyors

Nieuw zijn de conveyors van Costo, deze zorgen voor de aan- en afvoer van de goederen. Naast de palletstellingen heeft Dexion voor de opslag van langgoed zowel draagarmstellingen als A-stellingen gebouwd. De A-stellingen kennen veel compactere compartimenten en zijn dus geschikt voor kleinere hoeveelheden lengtemateriaal tot 3 meter. Voor de gevaarlijke goederen zijn aparte PGS-15 opslagvoorzieningen ingericht met doos doorrolstellingen.

“Met dit nieuwe distributiecentrum kunnen we onze verdere groeiambities realiseren. Bovendien zijn alle ondersteunende diensten samengebracht op één locatie. Voor de magazijninrichting werden zowel bestaande als nieuwe partijen gevraagd. Toch kozen wij wederom voor Dexion. Niet alleen de goede prijs/kwaliteit verhouding was doorslaggevend, maar ook de goede ervaringen uit het verleden. Bij Isero hechten wij aan continuïteit en dus ook aan langdurige samenwerkingen”, aldus Johan Terwijn, Isero Logistics Manager.

Isero B.V.

Isero is een gespecialiseerde ijzerwarengroothandel voor bouwprofessionals, onderhouds- en installatiebedrijven en technische diensten en is gespecialiseerd in hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren en bevestigingsmiddelen en werkkleding en PBM’s. Het bedrijf kende een snelle groei zowel autonoom als door overnames. Met meer dan 60 vestigingen is Isero de grootste ijzerwarengroothandel in Nederland. Het bedrijf levert voornamelijk aan B2B klanten via eigen vestigingen en heeft een modern online platform.