Skip to main content

Doos doorrolstellingen zijn legborstellingen met rollenbanen waarbij de helling zorgt dat de dozen, artikelen of kratten automatisch naar voren rollen. Perfect bij opslag volgens het FiFo principe.

FiFo principe bij dozen doorrolstelling

Bij producten waarbij houdbaarheidsdatum of batchdate een rol spelen, is het FiFo-systeem vaak een ‘must’. FiFo staat voor First in First out oftewel wat het eerst binnen is gekomen, moet er ook als eerste weer uit.

Een doos doorrolsysteem op basis van legbordstellingen is ideaal voor FiFo. Hierbij worden losse dozen, artikelen of kratten op een rollenbaan gezet waarbij de helling ervoor zorgt dat ze automatisch naar voren rollen. Pak je 1 doos weg, dan rolt de volgende vanzelf naar de orderpickpositie.

Wanneer je de rollenbanen langer maakt, past er vanzelf meer voorraad in, waardoor deze minder frequent hoeft te worden bijgevuld.

Tijdwinst met een doos doorrolstelling

Bijkomend voordeel van een doos doorrol legbordstelling is dat de individuele picklocaties dicht op elkaar zitten. Dit levert naast ruimtewinst door kortere loopafstanden, ook tijdwinst op voor orderpickers en verdient het systeem zich daardoor vanzelf terug.

Doos doorrolstellingen worden veel toegepast bij:

  • DC's voor versproducten;
  • Opslag en picking van kostbare en kwetsbare artikelen;
  • Compacte orderpicking.

Doos doorrolstelling goedkoper dan palletstelling

Het is ook mogelijk om een doosdoorrol systeem te integreren in palletstellingen, kijk hiervoor bij doorrolstellingen voor dozen.

De praktijk heeft bewezen dat een doos doorrollegbordstelling in aanschaf goedkoper is dan een doos doorrolpalletstelling. Dit komt doordat lichter materiaal gebruikt kan worden dan bij zware belasting als palletstelling. Ook montage is eenvoudiger en daardoor goedkoper. De keuze voor een dozen doorrolstelling is dus afhankelijk van jouw situatie en behoefte.

Voordelen van doos doorrolstellingen:

  • Verstelbare, ergonomische doos doorrolstellingen -  perfect voor manueel orderverzamelen;
  • Afzonderlijk laden en lossen - aan beide zijden kan ononderbroken worden gewerkt;
  • Reduceert loop- en picktijden;
  • Eenvoudige, snelle montage.

Heb je vragen over optimale magazijn indelingen en te gebruiken legbordstellingen, gebruik dan ons contactformulier of neem direct contact op met onze specialisten op telefoonnummer 0297-239400. Wij helpen graag.