Skip to main content

Doorrolstellingen voor dozen en kratten zijn magazijnstellingen voorzien van rollenbedden. Deze rollenbedden worden schuin in de palletstelling gemonteerd, waardoor dozen, kratten en kleine goederen automatisch naar voren rollen.

Picklocaties realiseren met een doorrolstelling

Deze doorrolstellingen voor dozen en kratten zijn een essentieel onderdeel in de supply chain voor onderdelen in assemblagelijnen. Door de onderste palletstellingen te voorzien van rollenbedden, ontstaan er picklocaties op de lager gelegen niveaus en kunnen pallets met bulkgoederen op de hogere secties worden opgeslagen.

Doorrolstellingen voor dozen geschikt voor E-commerce

Door het onderste deel van de palletstellingen om te bouwen naar doorrolstellingen en zo picklocaties te creëren, is deze combinatie met palletstellingen ideaal voor E-commerce en E-fulfilment. Vanuit de pallets met bulkgoederen worden de enkelstuks verpakkingen in de doorrolstellingen geplaatst, waardoor men op deze manier prima kan order verzamelen.

Doorrolstellingen: laden en lossen zonder onderbrekingen

Bijkomend voordeel van doorrolstellingen is dat het laden en lossen van de goederen in verschillende gangpaden gebeurt. Aan de ene kant kan men de doorrolstelling laden met o.a. dozen en kratten en aan de andere kant kan men de goederen lossen. Het order verzamelen kan geheel zonder onderbrekingen worden uitgevoerd en conform het FIFO (first-in, first-out) principe.

Voordelen van doorrolstellingen voor dozen:

Webshops ervaren grote voordelen in afhandeling van orders wanneer doorrolstellingen voor orderpicken worden gecombineerd met bulkopslag:

  • Zeer compacte opslag waardoor vloerruimte wordt bespaard;
  • Minder loopafstand (=tijdwinst) door compacte opslag;
  • Efficiënt werken dankzij gescheiden vul- en pickzijde;
  • Ergonomische werkhoogte.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over doorrolstellingen voor dozen óf het realiseren van picklocaties in een palletstelling? Vul dan ons contactformulier in of neem contact op met één van onze specialisten op telefoonnummer +31297239437.

Doorrolstellingen voor dozen standaard afmetingen:
Framediepte: 800, 900, 1.100 mm.
Framehoogte: van 1.500 mm. tot 30.000 mm.
Liggerlengte: van 950 mm. tot 4.500 mm.

Belasting:
Liggerbelasting: tot 5.000 kg.
Sectiebelasting: tot 30.000 kg.

Afwerking:
Staanders, liggers en accessoires worden standaard verzinkt geleverd.

Bovenstaande afmetingen zijn standaard. Afwijkende afmetingen zijn op aanvraag mogelijk