Skip to main content

Dexion helpt PartsPoint Group met uitbreiding magazijn in Ede

Als gevolg van een aantal overnames besloot de PartsPoint Group, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de distributie en verkoop van auto-onderdelen en autoaccessoires, de activiteiten van deze bedrijven op te nemen in het bestaande DC in Ede. Deze vestiging werd daarom worden uitgebreid met ongeveer 5.200 m2 magazijn. Dexion zorgde voor de nieuwe entresolvloeren met legbordstellingen en de palletstellingen.

De PartsPoint Group behoort tot de AutoBinck Group; een van de grotere ondernemingen op de Europese mobiliteitsmarkt. Zij bestaat uit vier divisies en de PartsPoint Group valt onder de divisie Parts & Accessories. De bekendste formule van de groep is wellicht het Brezan merk, maar enkele jaren geleden nam de onderneming AD Nederland en Staadegaard TC Automotive over. Om de distributie efficiënter te organiseren werd besloten om de activiteiten van AD Nederland in Oosterhout te stoppen en op te nemen in Ede. De locatie in Ede wordt niet alleen uitgebreid, maar tevens werd de bestaande inrichting volledig aangepast.

Entresolvloeren met legbordstellingen

Dit project is in fasen uitgevoerd. Na de bouw van de eerste hal van de nieuwbouw, begon de eerste interne transitie van oudbouw naar nieuwbouw. Vervolgens kwam de verbouwing van de bestaande bouw. Dexion bouwde hier twee entresolvloeren, waarop niet minder dan 3.500 secties legbordstellingen werden gebouwd. De complete nieuwbouw en verbouwing was voltooid in het najaar van 2018.

Het complete magazijn ziet er als volgt uit:

 • een palletmagazijn inclusief bulkopslag voor fastmovers en import,
 • een PGS schuimhal voor alle gevaarlijke goederen, zoals ruitensproei-vloeistof, oliën en diverse additieven,
 • een gaasbord/pallet magazijn voor de zwaardere medium movers,
 • een groot legbordmagazijn op twee entresols en tenslotte
 • 18 stuks liftkasten voor de kleinere onderdelen.

Flexibele en schaalbare magazijninrichting
Bij het bepalen van de inrichting van het nieuwe magazijn was het assortiment bepalend: veel SKU’s met een gemiddeld (zeer) lage omloopsnelheid en vele wisselingen binnen het assortiment zelf. De oplossing moest daarom flexibel en schaalbaar zijn en toch moderne, efficiënte technieken kunnen integreren om de prestaties te kunnen verhogen. Die eisen werden ook zeker gesteld aan de nieuwe stellingen.

Arjen Posthouwer, projectmanager bij de PartsPoint Group, vertelt: Wij hebben bewust gekozen voor de vrijstaande entresolvloeren, zodat wij op de drie niveaus de stellingen kunnen aanpassen zoals wij willen. Wij gingen voor maximale flexibiliteit en prestaties. Zo bestaat het magazijn nu uit ± 13.000 m2 voor opslag van ruim 62000 SKU’s.Met 80 magazijnmedewerkers werken we nu in 2 shifts, zodat wij gemiddeld 115.000 orders per week verwerken voor ongeveer 250 vestigingen.”

Het traject voor de magazijnstellingen en de entresolvloeren werd uitgebreid ingezet. Uiteindelijk viel de keuze op Dexion; vooral vanwege het meedenken in de oplossing, de kwaliteit van het geboden materiaal.
Posthouwer besluit: “Nadat de nieuwbouw, verbouwing en verhuizing vanuit Oosterhout achter de rug waren, hebben wij naast een efficiënter orderproces ook een groot distributievoordeel weten te realiseren. Wij kunnen nu immers alles vanuit één locatie verzenden. Voor wat betreft het totale pickproces zien wij een productiviteitsverbetering van 10-15%.”

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.