Skip to main content

De statische Palletstelling, type P90, is de meest gebruikte palletstelling voor magazijn, distributiecentra, etc. Met palletstellingen ontstaat onbeperkt toegang tot alle pallets. Palletstellingen zijn optimaal aan te passen aan de opslageisen: met liggerlengtes tot 5 meter, hoogtes tot 30 meter en sectiebelastingen tot wel 50.000 kg!

Traditionele palletstellingen

Door de palletstellingen traditioneel toe te passen in een statische opstelling, creëer je een volledig toegankelijk magazijn waarin met meerdere mensen en heftrucks tegelijk kan worden gewerkt. Orderpicken en voorraad aanvullen kunnen continue en tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Ontwerp meest optimale oplossing

Bij statische palletstellingen is het belangrijk om vast te stellen wat de beschikbare én benodigde gangpadbreedte tussen de palletstellingen is. Dit hangt met name af met welk type heftruck wordt gewerkt; een voordelige driewieler (geschikt in brede paden), een combitruck (man-up en geschikt voor hele smalle paden) of zelfs een geautomatiseerd kranenmagazijn. In de palletstellingen kunnen de pallets enkel- en dubbeldiep worden weg gezet. Dubbeldiep wegzetten betekent dat er twee pallets achter elkaar in de palletstelling worden geplaatst. Dit levert meer palletlocaties op en er gaat op deze manier zo min mogelijk ruimte aan gangpaden verloren.

Onderzoek tbv optimale plaatsing palletstellingen

Ook het gebruik van het magazijn moet in kaart worden gebracht; moeten er meerdere heftrucks c.q. mensen tegelijkertijd in een pad kunnen, hoeveel bewegingen zijn er per uur, hoe loopt de goederenstroom en welke beschikbare ruimte is er voor welke gewenste capaciteit?

Natuurlijk moet ook het magazijn, de beschikbare ruimte zelf, worden geïnventariseerd. Hoe is de kwaliteit van de vloer, wat doen we met kolommen, uitgangen en doorgangen, sprinklers, etc. Na deze inventarisatie wordt een voorstel uitgewerkt waarbij alle voordelen van de statische palletstelling zo optimaal mogelijk worden gebruikt. Wij kunnen je helpen bij dit soort vraagstukken om samen met jou tot de ideale oplossing te komen.

Daarnaast beschikken wij over een compleet assortiment aan accessoires voor onze palletstellingen. Zo plaatsen wij palletstellingen geheel volgens jouw wensen.

Voordelen van de statische palletstelling:

 • Volledig toegankelijk magazijn;
 • Perfect aanpasbaar, nu en in de toekomst;
 • Hoogten tot maximaal 30 m.;
 • Variabele dieptes en breedtes, geschikt voor europallets en blokpallets;
 • Geschikt voor alle soorten opslagmedia;
 • Volgens FEM, SEMA, DIN, INSTA;
 • 50 mm in hoogte verstelbaar;
 • Compleet verzinkt en daarmee zeer duurzaam (10 jaar garantie);
 • Uiterst sterk door speciale zetting van stijlen en liggers;
 • Eigen productie en engineering geeft maatwerk en vele voordelen;
 • Groot assortiment aan accessoires en veiligheidsvoorzieningen;
 • Enkeldiep of dubbeldiep te vullen met pallets.

Meer weten over statische palletstellingen of ben je op zoek naar vrijblijvend advies over de meest geschikte inrichting van het magazijn? Neem dan contact met ons op of bel met 0297 23 94 00.

De palletstellingen van Dexion zijn zo ontworpen dat het bestaat uit standaard afmetingen om op deze manier de beschikbare magazijnruimte zo efficient mogelijk te gebruiken.
De liggers die Dexion gebruikt bij de palletstellingen zijn een BOX-ligger of een TOX-ligger. Deze liggers zijn verstelbaar in stappen van 50 mm.

Statische Palletstellingen standaard afmetingen:
Framediepte: 800, 900, 1.050, 1.100 mm.
Framehoogte: van 1.500 mm. tot 30.000 mm.
Liggerlengte: van 950 mm. tot 4.500 mm.

Belasting:
Liggerbelasting: tot 5.000 kg.
Sectiebelasting: tot 50.000 kg.

Afwerking:
Staanders, liggers en accessoires worden standaard verzinkt geleverd.
Indien gewenst, kunnen de liggers in  kleur worden geleverd.