Skip to main content

Dexion richt nieuwe fulfilment center bol.com in

Bol.com opende vorige week zijn eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk. De anderhalf jaar durende bouw van het acht voetbalvelden grote fulfilment center is een van de grootste projecten uit de geschiedenis van bol.com. 

Het nieuwe fulfilment center biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal) en zal een grote bijdrage leveren aan de meest betrouwbare en snelste levering van e-commerce bestellingen in Nederland en België.

Het werk achter de schermen is echter net zo indrukwekkend te noemen. Wij zijn volop bezig geweest met wat gerust een logistieke krachtinspanning genoemd mag worden.

In de eerste 2 bouwfasen reden er maar liefst 163 trailers aan magazijnstellingen het terrein aan de Pakketweg in Waalwijk op.

Ons ervaren montageteam kreeg enkele weken om deze installatie op te bouwen en heeft de klus in recordtijd volbracht. Bol.com beschikt nu over een fulfilment center voorzien van legbordstellingen, type HI280, geleverd voor de opslag van 7.000.000 items.

Daarnaast hebben wij ook palletstellingen, type P90, geleverd en gemonteerd. Dit resulteerde in een opslagcapaciteit van 22.358 palletplaatsen. De palletstellingen zijn voorzien van framebeschermers, stijlbeschermers, houten vlonders en doorvalbeveiliging, zodat het magazijn voldoet aan Arbo-eisen met betrekking tot de veiligheid.

 Bron: Warehouse Totaal

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.