Skip to main content

Dexion levert magazijnstellingen voor nieuw logistiek centrum EMMA

EMMA centraliseert haar logistieke activiteiten

De Limburgse schoenenfabrikant EMMA, met vestigingen in Brunssum (Protag Shoe Supply) en Bunde (verkoop/distributie EMMA Safety Footwear), centraliseert haar activiteiten in één nieuw locatie in Kerkrade op het bedrijventerrein Dentgenbach.

De forse groei van EMMA in de afgelopen jaren betekende ook op een gegeven moment ruimtegebrek en overvolle magazijnen. Het verkoopsucces bezorgde de logistiek kopzorgen, dus ging men op zoek naar een nieuw pand dat werd gevonden in Kerkrade. Het nieuwe perceel beslaat 30.000 m2 wat door Dexion zal worden ingericht met palletstellingen en legbordstellingen met verdiepingsvloeren in de verscheidene opslagruimtes. Bovendien levert en monteert Dexion een aanzienlijke loopbrug ten behoeve van conveyors alsmede personenverkeer boven de fabricagehal. Partner Costo tekende voor het intern transport tussen productie, opslag en expeditie.

Verdiepingsvloeren met rollenbanen

Opvallend is de totale ommezwaai in de interne logistiek. Waar voorheen bijna 20% van de tijd werd besteedt aan heen en weer lopen of rijden, zal dit binnenkort vrijwel tot het verleden behoren. Het intern transportmaterieel, zoals orderverzamelkarren en heftrucks zal fors worden gereduceerd en daarvoor in de plaats komen de rollenbanen van Costo.

De rollenbanen zullen een verbinding vormen tussen alle panden en daardoor zullen de halffabricaten en schoenen (in gecombineerde dozen met veelal 10 paren), aangestuurd via het WMS, hun bestemming automatisch gaan vinden. De rollenbanen bevinden zich deels op de verdiepingsvloeren van Dexion. Dexion tekende eveneens voor alle legbord- en palletstellingen, die in de toekomst opslagcapaciteit moeten gaan bieden aan bijna 100.000 paar schoenen. Het magazijn zal dan minimaal 2.200 SKU's omvatten (1.800 types en maten schoenen en 400 accessoires). Momenteel zijn een deel van de rollenbanen en de magazijnstellingen al geplaatst. Een gedeelte van de stellingen werd in Bunde afgebroken en in Kerkrade weer opgebouwd.

Tom Keulen, projectleider EMMA, concludeert: "Wij hadden al een prima band met Dexion; een grote landelijke speler maar ook met een prima lokale ondersteuning. Je kan merken dat zij vaker samenwerken met Costo, want daardoor wordt je werkelijk ontzorgd. Het plezierige is dat dit beiden no-nonsens bedrijven zijn, die werkelijk transparant zijn in hun voorstellen. Zij presenteren zowel de voors als tegens en dat is best uniek."

Bent u na het lezen van dit project geïnteresseerd in wat Dexion, wellicht samen met Costo, voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-23 94 00. Wij helpen u graag.

 

Bron: Logistiek.nl

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.