Skip to main content

Meer opslagcapaciteit voor Mora met een verdiepingsvloer

Mora meer opslagcapaciteit met verdiepingsvloer

Mora, bekend vanwege haar kroketten, is jarenlang een van de bekendste snackfabrikanten van Nederland. Door de gestaagde groei heeft Mora haar productielocatie in Maastricht opnieuw heringericht. 

Ruimte boven transportgangen voor opslag vloerconstructie

Een van de uitdagingen van deze herinrichting was het optimaal gebruik maken van de hoogte van het gebouw. Zelfs de ruimte boven de transportgangen wilde Mora efficiënt gebruiken. 

Dexion besloot een vloerconstructie te ontwerpen die boven de transportgangen kon worden gerealiseerd. Dit moest wel een maatwerk oplossing worden, gezien de vele zijdeuren in de transportgangen en de beperkte belastbaarheid van de betonvloer. 

Dit was voor Dexion wel de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien waar zij toe in staat is. Dexion heeft het aantal kolommen verhoogd en op uitgekiende plaatsen gepositioneerd. Dit, tezamen met de juiste liggers en vloerpanelen, resulteerde in een vloerconstructie met een draagvermogen van 500 kg. per vierkante meter waarbij rekening was gehouden met de lage puntbelasting op de vloer. Op deze manier werd er een passend ontwerp gemaakt die voldeed aan de opslageisen van Mora. Dit gaf de doorslag voor Mora om voor Dexion te kiezen.  

De vloerconstructie van 118 m2 is voorzien van een stalen trap en een palletopzetplaats met een kantelhek.

Het gehele project kunt u hier lezen: Mora, Maastricht.

Heeft u ook een gedeelte in uw magazijn waarvan u wilt weten of een vloerconstructie tot de mogelijkheden behoort? Of wilt u meer informatie over vloerconstructies? Neem dan contact met ons op of bel 0297-23 94 00

 

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.