Skip to main content

Dexion verdiepingsvloer zorgt bij Mora voor extra opslagruimte door optimaal gebruik te maken van de hoogte

Bedrijfsnaam: Mora
Plaats: Maastricht
Producten geleverd: Vloerconstructie (vrijstaande entresolvloer)

Extra opslagruimte boven transportgangen 

Vrijstaande entresolvloer bij MoraMora is al sinds jaar en dag een van de vooraanstaande fabrikanten van snacks in Nederland. De productielocatie in Maastricht dient al sinds 1972 als hun standplaats en is nog steeds groeiende.

Mora heeft op haar huidige locatie een grootschalige herinrichting gerealiseerd. Onderdeel van deze herinrichting was het gebruik maken van de hoogte van het gebouw en dus ook de ruimte boven transportgangen.

Specialistisch ontwerp van de vloerconstructie

Vloer boven transportgangenDe situatie bij Mora in de betreffende gang bleek zeer uitdagend. Door de vele zijdeuren die er waren en de betonvloer die beperkt kan worden belast maar wel een hoog gewenst draagvermogen diende te hebben, bleken een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien waar Dexion toe in staat is.

Door het verhogen van het aantal kolommen en een uitgekiende plaatsing hiervan als mede de zeer hoge belastbaarheid van de gebruikte liggers en vloerpanelen heeft Dexion een op maat gemaakt ontwerp van een vloerconstructie gemaakt. Het behaalde draagvermogen van 500 kg per vierkante meter en de lage puntbelasting op de vloer gaven de doorslag voor Mora om voor Dexion te kiezen.

De vloer is bereikbaar via een stalen trap en er is een kantelhek geplaatst bij de palletopzetplaats. Op deze manier kan men met een heftruck eenvoudig pallets of grote goederen op de verdieping zetten. Het kantelhek sluit de opzetplaats netjes af, zodat er niemand van de vloer kan vallen.

Vrijstaande entresolvloer

Een vrijstaande entresolvloer van 118 m2 die wordt gebruikt voor opslag van machineonderdelen, waar het vele transport van de productie en logistieke afdelingen onderdoor kan gaan.

Palletopzetplaats met kantelhekHierdoor is optimaal gebruik gemaakt van de hoogte van het gebouw en wordt de veiligheid desondanks gewaarborgd.

Dexion heeft ondanks de vele zijpaden en voorzieningen aan de wand een vrijstaande entresolvloer weten te realiseren die gebruikt kan worden als verdiepingsvloer.

Mora was al bekend met de goede kwaliteit van de Dexion magazijnstellingen. Het op maat gemaakte ontwerp voor deze vrijstaande entresolvloer en de toewijding van Dexion gaven de doorslag om wederom voor hen te kiezen.

Mora

Mora is ontstaan in 1960. Marcel Mourmans bedacht in de buurtslagerij van zijn vader zelf recepten voor onder andere de wereldberoemde kroket. In 1972 verhuisde Mora naar een moderne fabriek in Maastricht en in 1975 besloten ze ook een productielocatie in België te openen. Mora is in 1995 overgenomen door een internationaal bedrijf: Unilever. Unilever besloot na ruim 10 jaar het bedrijf te verkopen aan Van Geloven, om de positie op de Nederlandse en Belgische markt te vergroten.