Skip to main content

Pull-Out unit voor veiliger en sneller orderpicken

Stoten de orderpickers regelmatig hun hoofd? Het is een probleem wat vaak voor komt in magazijnen waarin de picklocaties zich op de vloer onder de palletstellingen bevinden. Met enkele simpele aanpassingen voorkom je niet alleen veel blauwe plekken en pijnlijke ruggen, maar verhoog je ook de productiviteit.

Voor een optimaal gebruik van ruimte in een magazijn met palletstellingen, staan de onderste pallets vaak op de vloer. Dat betekent dat orderpickers diep moeten bukken en vaak ver moeten reiken om ook de laatste doos achter op de pallet te kunnen pakken. Dat zijn handelingen waaronder het bewegingsapparaat – oftewel het stelsel van gewrichten en spieren – flink heeft te lijden. Als bovendien de onderste ligger zich op 1,60 meter of nog lager bevindt, is de kans op een bult op het hoofd vrij groot. Door de aanschaf van pull-out units kunnen de fysieke klachten in belangrijke mate worden teruggedrongen.

Bespaar ruimte en verhoog uw opslagcapaciteit

Een Pull-Out unit is een geleidesysteem wat op de vloer kan worden bevestigd, met zwenkwielen aan de voorzijde, waardoor pallets op vloerniveau uit de palletstelling kunnen worden getrokken. In de uitgeschoven positie heeft een persoon toegang tot de hele pallet. Met een pull-out unit is er ook minder vrije ruimte nodig boven de pallets, hierdoor kunnen de liggers lager worden ingehangen, waardoor de opslag efficiënter wordt. Een pull-out unit is belastbaar tot 1.000 kg.

Sneller orderpicken, van 35 naar 29 seconden

Het gebruik van pull-out units leidt ook nog eens tot een hogere productiviteit. Als orderpickers minder hoeven te bukken, reiken of andere capriolen uit te halen, kunnen ze sneller werken. Valeo Services, het Veiligste Magazijn van 2014, heeft met een stopwatch gemeten wat het effect is als pallets op hoogte worden geplaatst. Daaruit blijkt dat de tijd per pick daalt van 35 seconden naar 29 seconden. Dat lijkt weinig, maar opgeteld per dag of week resulteert dat in heel wat tijdsbesparing.

Kortom, met pull-out units optimaliseer je de opslagruimte, zorg je voor snellere picktijden én zorg je voor een ergonomische werkomgeving. Naast een pull-out unit vloermodel, is er ook een liggermodel verkrijgbaar. Deze pull-out unit kan dus op de liggers worden gemonteerd.

 

Wil je ook een ergonomisch magazijn creëren met pull-out units? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via het contactformulier of bel: 0297-239 400

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.