Skip to main content

De inrijstellingen van Dexion zijn vooral geschikt wanneer je grote hoeveelheden van dezelfde soorten goederen (bulkgoederen) opslaat conform het LiFo-principe.

Inrijstellingen voor besparing van gangpaden

Een inrijstelling is een magazijnstelling waar een heftruck in kan rijden. Bij een inrijstellingen worden de pallets in de diepte, dus achter elkaar, geplaatst. De pallet die als laatste in de inrijstelling wordt gezet, wordt er als eerste uitgehaald (Last-in, First-out). Doordat de inrijstellingen naast elkaar staan, is er maar één gangpad nodig om aan de voorzijde de inrijstellingen in te kunnen rijden.

Inrijstellingen geschikt voor bulkopslag of bufferopslag

Om een inrijstelling zo efficiënt mogelijk te gebruiken, is het aan te raden om 1 sectie te vullen met uitsluitend 1 product. De reden hiervan is dat de boven elkaar gelegen niveaus niet los van elkaar kunnen worden ingeslagen of uitgeslagen.
Dit maakt inrijstellingen zeer geschikt voor bulkopslag of bufferopslag. Ook is het hierdoor mogelijk om de inrijstellingen tegen een blinde muur te plaatsen.

Voordelen van Inrijstellingen:

  • Hoge opslagdichtheid - het maximaliseren van de kubieke ruimte;
  • Tot 90% ruimtebesparing;
  • Meer pallets opgeslagen per kubieke meter dan enig ander opslagsysteem;
  • Beperkte voorraad rotatie - in het bijzonder geschikt voor seizoensgebonden goederen;
  • Ideaal voor koude-en koelopslag toepassingen;
  • Toegang conform het Last-in, First-out principe;
  • Gebruikt voor bulkgoederen van hetzelfde type.


Wilt je weten of inrijstellingen geschikt zijn voor jouw magazijn? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel +31297239437. Wij adviseren je graag.

Gladde palletgoten zorgen voor een veilig, vrijdragend oppervlak. De goten worden met beugels bevestigd aan de staanders van de inrijstelling. Deze palletgoten zijn verstelbaar tot 50 mm. en worden voorzien van borgpennen. Felgekleurde invoergeleiders aan de voorzijde van de inrijstelling, helpen de heftruck bestuurder bij het positioneren van de pallet waardoor deze snel en accuraat kan worden geplaatst.

Inrijstellingen standaard afmetingen:
Hoogtes tot 15 meter.
Palletbelastingen tot 1.500 kg.
Gangbreedte tot 1.800 mm.

De draaggoten zijn verstelbaar in stappen van 50 mm.

Ook geschikt voor diepvries; temperatuurbereik -35 °C.