Skip to main content

Inrijstellingen in combinatie met pushback stellingen zorgen voor een verdubbeling van opslagcapaciteit bij tortilla producent

Bedrijfsnaam: Tortilla producent en distributeur
Provincie: Limburg, Nederland
Producten geleverd: Inrijstellingen in combinatie met pushback stellingen op rollen

Push back stellingen met rollen

Dit bedrijf produceert en distribueert tarwetortilla’s en voedingsproducten op basis van tortilla’s voor groothandel en retail. Als specialist van Mexicaanse voedingsproducten staan ze bekend om hun innovatie en kwaliteit van product. 

Verdubbeling van palletopslag

De wens van de klant was om in haar huidige magazijn een verdubbeling van de palletopslag realiseren. Een bijkomstige uitdaging bleek het moment van vullen van deze stellingen, aangezien dit in ploegendiensten wordt uitgevoerd.

Overdag worden de stellingen aangevuld met producten door de mensen van de expeditie. Zij maken gebruik van heftrucks en kunnen dus pallets op diverse hoogtes wegzetten. Echter worden de stellingen ’s nachts aangevuld door de operators uit de productie. Deze operators maken slechts gebruik van pompwagens, waardoor het niet mogelijk was om de goederen op hoogte te kunnen wegzetten. Hierdoor kon de hoogte van het pand ook niet optimaal worden gebruikt.

Inrijstelling in combinatie met pushback stelling

Daarom heeft Dexion een combinatie van magazijnstellingen bedacht. Namelijk een traditionele inrijstelling op grondhoogte en daarboven een pushback stelling op rollen. Deze combinatie sloot perfect aan op de werkprocessen van de klant.

Door het grondniveau in te richten als traditionele inrijstelling kunnen de operators hun batches op niveau kwijt. Met een pompwagen kunnen de pallets van vaak wel 1.80 meter hoog op de grond worden weggezet.

Pushback stelling met rollen

Op het eerste niveau is gekozen voor pallet pushback stellingen op rollen. Een baan aan rollen met een hellingshoek van 4 % zorgt ervoor dat de pallets automatisch naar voren rollen door de zwaartekracht. De expeditie medewerkers kunnen hun batches die ze overdag opslaan dus kwijt op de pushback stellingen. Tevens kunnen ze de pallets direct uit de pushback stelling halen en klaarzetten voor transport, in plaats dat ze de traditionele inrijstelling in moeten rijden.

Inrijstelling met eindstop beschermer

Picksnelheid verhoogt en opslagcapaciteit verdubbeld

Met deze combinatie van magazijnstellingen heeft dit de picksnelheid in de expeditie enorm verhoogt en de opslagcapaciteit verdubbeld. Een bijkomend voordeel is dat er alleen pompwagens in de stelling rijden, wat de kans op aanrijdschade drastisch verlaagt.

De kanalen zijn 6 en 7 pallets diep, in totaal biedt dit een opslagcapaciteit aan van ruim 900 palletplaatsen.

De tortilla producent was al bekend met de goede kwaliteit van Dexion magazijnstellingen. Het op maat gemaakte ontwerp waarbij rekening werd gehouden met het werkproces, heeft de doorslag gegeven om wederom voor Dexion te kiezen.

Over de klant

Het productassortiment bestaat uit verse en diepvries tortillawraps, maaltijdpakketten en tortillachips. Naast de bekende tarwetortilla’s leveren zij ook aanvullende producten, zoals Mexicaanse salsasauzen, kruidenmelanges en tacoschelpen.

Het bedrijf bestaat al ruim 10 jaar en werkt samen met Dossche Mills, een van de grootste Europese spelers op de tarwemarkt. De bedrijfs- en productieprocessen zijn BRC A-Level en IFS Foundation gecertificeerd. Het productieproces wordt als geheel beheerd door middel van HACCP-tracking.