Skip to main content

Dexion paktafels met geïntegreerde weegschalen zorgen voor ergonomische werkplekken bij Fenix Outdoor

Fenix Outdoor Logistics, Almere

Referentie

Bedrijfsnaam: Fenix Outdoor Logistics
Plaats: Almere
Geleverde producten: Paktafels en bureaus (inclusief een conveyor)

paktafels van DexionNieuwe paktafels voor orderverwerking

Door het aantal toenemende orders, werd de inpakafdeling van Fenix Outdoor Logistics te klein en daardoor onoverzichtelijk en inefficiënt. Daarom wilde men een nieuwe inpakafdeling creeëren, waarbij een duidelijke stroomrichting en gedeeltelijke mechanisering uitkomst moest bieden. Een belangrijk punt hierbij was ook dat de ergonomie moest worden verbeterd.

Na een uitgebreide inventarisatie bood Dexion de oplossing door paktafels te plaatsen in het magazijn. De Dexion paktafels zijn opgebouwd uit legborstelling componenten, type HI280. De frames zijn net zo gebouwd als een legbordstelling, onderin kunnen legborden worden geplaatst om zo opslagruimte te creëren. De legborden kunnen eenvoudig op de juiste hoogte worden ingehangen. De bovenkant van de paktafels is voorzien van een mooi werkblad, met geïntegreerde weegschalen.

Ergonomische werkhoogte paktafels

De paktafels zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens ergonomisch. De verzenddozen worden rechtstreeks op de weegschalen geplaatst en dus ook automatisch gewogen. Door het lagere blad is het vullen van de doos ergonomisch verbeterd, omdat men nu makkelijker artikelen in de doos kan stoppen.
Ergonomische paktafels
Als de doos gevuld is, kunnen de adresstickers erop en kan de doos op de conveyorbaan worden geplaatst. De paktafels zijn geplaatst aan beide zijden van de conveyorbaan, zo kan men aan beide zijden van de conveyorbaan werken om de orders te verpakken. De gevulde dozen komen door middel van de conveyor bij de expeditie terecht, waar de pakketten verzonden worden.

Bureaus één geheel met de paktafels

Tussen de paktafels in zijn werkplekken gecreëerd. Deze bureaus zijn net als de paktafels opgebouwd uit legbordstelling componenten, maar de werkhoogte is hoger dan de paktafels. Boven de bureaus zijn schotten geplaatst, waar de dozen van verschillende afmetingen geordend zijn opgeslagen. Door voor de bureaus hetzelfde werkblad te gebruiken als de paktafels, ontstond er één geheel.  

Kortom, een ergonomische en overzichtelijke oplossing voor het magazijn van Fenix Outdoor.

“De reden dat wij voor Dexion hebben gekozen was het professioneel meedenken hoe wij het proces het beste konden implementeren, uiteraard heeft ook de scherpe prijs een rol gespeeld",  alsdus Ronald Been, Operations Manager Fenix Outdoor.

Fenix Outdoor Logistics

Fenix Outdoor Logistics uit Almere is het Centraal Europees magazijn voor onder andere Fjällräven. Zij voeren Outdoor artikelen als kleding, backpacks, tenten etc. in.

Lees het gehele project van Fenix Outdoor Logistics.