Skip to main content

Grootvakstellingen leverden voor Veldboer Eenhoorn een optimale benutting op van de koel-/vriescel ruimte

Referentie

Bedrijfsnaam: Veldboer Eenhoorn
Plaats: Zwaag
Producten geleverd: Grootvakstellingen, statische palletstellingen en pushback stellingen met rollen

Uitbreiding noodzakelijk voor DC Veldboer Eenhoorn

Het bestaande DC van Veldboer Eenhoorn is ingericht met Dexion magazijnstellingen. Door groeiende bedrijfsactiviteiten en de toename van het klantenbestand, was een uitbreiding met een extra koel-/vriescel, geschikt voortemperaturen van + 5 ◦C tot - 30 ◦C, noodzakelijk. Doordat koel- en vriesruimtes duurder zijn dan normale magazijnen, denk aan extra stroomkosten, isolatie, koeling etc. was het voor Veldboer Eenhoorn belangrijk dat deze nieuwe cellen zo efficiënt mogelijk met magazijnstellingen werd ingericht.

Grootvakstellingen voor kleinere artikelenGrootvakstellingen als picklocaties

Veldboer Eenhoorn besloot de expertise van Dexion weer in te schakelen. Om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten voor de diverse horecaproducten, moest Dexion een oplossing zien te vinden voor het opslaan en orderpicken van kleine artikelen, maar ook bulkgoederen en goederen opgeslagen op pallets. De kleinere, maar relatief zware goederen moesten op pickhoogte worden opgeslagen. Dexion besloot daarom om grootvakstellingen te plaatsen. Met grootvakstellingen is het mogelijk om langere secties te maken dan bijvoorbeeld een standaard legbordstelling. Het legbord van de grootvakstelling is gemaakt van spaanplaat, dit zorgt ervoor dat het legbord niet gaat door zakken. De liggers van de grootvakstellingen zijn voorzien van barcodes, wat het orderpicken overzichtelijk maakt.

Afgesloten grootvakstellingen

Grootvakstelling, type HI280

Binnen het DC worden ook "duurdere" artikelen opgeslagen. Om diefstal hiervan te voorkomen, werd er om een gedeelte van de grootvakstellingen een gaaswand geplaatst. Hierdoor zijn de grootvakstellingen alleen bereikbaar voor medewerkers die over een sleutel beschikken.
Bulk- en palletopslag boven de grootvakstellingen
Boven de grootvakstellingen werden pushback stellingen op rollen én statische palletstellingen geplaatst. Hierdoor werd combinatie opslag van kleinere goederen én bulk-/palletopslag mogelijk.

Logistiek proces niet onderbroken

Naast de ervaring van en met Dexion, heeft Dexion ervoor gezorgd dat het logistieke proces binnen het DC van Veldboer Eenhoorn geen hinder heeft ondervonden tijdens de verbouwing. Voor Veldboer Eenhoorn betekende dit 2 voordelen: geen omzetverlies en een geheel nieuw en geoptimaliseerd distributiecentrum, waar men weer jaren mee vooruit kan.

Grootvakstellingen bij Veldboer EenhoornVeldboer Eenhoorn

Vanuit een modern distributiecentrum (4.000 m² met meer dan 10.000 productielijnen) op het bedrijventerrein Westfrisia in Zwaag (Hoorn) bevoorraadt Veldboer Eenhoorn dagelijks het gros van de horecabedrijven, verenigingen, instellingen en bedrijfskantines in de hele regio.

Download het referentieblad van Veldboer Eenhoorn.