Skip to main content

Nieuwe warehouse met verrijdbare palletstellingen levert enorme opslagcapaciteit op bij transportbedrijf Van Heugten B.V.

Van Heugten Transport, Scherpenzeel

Klant: Van Heugten Transport B.V.
Plaats: Scherpenzeel
Producten geleverd: Verrijdbare palletstellingen (MOVO)

Verrijdbare palletstellingenVan Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa. Daarnaast beschikt van Heugten Transport over diverse warehouses.

Behalen van maximale capaciteit

Door de enorme groei van Van Heugten Transport, besloot men een nieuw hoofdkantoor met warehouse te bouwen. Voor de inrichting hiervan wilde Van Heugten de maximale capaciteit behalen binnen de beschikbare vierkante meters voor de voorraad van twee grote klanten. Ook moesten de pallets individueel benaderbaar zijn.

Van Heugten Transport was bekend met de kwaliteit van diverse producten van Dexion. Door het vertrouwen in Dexion, kreeg Dexion de opdracht om met een zo efficiënt mogelijke oplossing en inrichting te komen voor het nieuwe warehouse.

Verrijdbare palletstellingen efficiënte oplossing

Van Heugten Transport besloot dat verrijdbare palletstellingen het beste aansloot bij hun opslagwensen.
Verrijdbare palletstellingen hebben tenslotte maar één gangpad nodig én alle pallets zijn individueel bereikbaar.

De palletstellingen reiken bijna tot aan het plafond, dus naast het vloeroppervlak werd ook de hoogte van het gebouw optimaal benut.

Eén gangpad nodig met verrijdbare palletstellingenOpslag blokpallets én europallets

Doordat Van Heugten Transport werkt met europallets en blokpallets, is er gekozen voor liggers van 3.600 mm. Deze ligger heeft de meeste opslagcapaciteit als men werkt met gemengde palletafmetingen. Op een ligger van 3.600 mm. passen namelijk 3 blokpallets of 4 europallets. Op deze manier is er geen ruimteverlies op de liggerniveaus.

De kleur van de liggers is blauw, passend bij de huisstijl van Van Heugten Transport. Op het onderste niveau zijn gaasborden geplaatst, zo kunnen ook pallets met kleinere afmetingen dan een blok- of europallet worden opgeslagen.

91% Meer opslagcapaciteit

Door voor verrijdbare palletstellingen te kiezen, resulteerde dit bij Van Heugten Transport in 91% meer opslagcapaciteit ten opzichte van de traditionele statische palletstellingen met gebruik van een reachtruck (47% wanneer men gebruik maakt van een VNA-truck).

Het warehouse is verdeeld in 3 compartimenten van respectievelijk 2.400 m2, 2.255 m2 en 2. 400 m2. Ieder compartiment heeft 1 gangpad wat een totaal oplevert van 19.712 europallets of 14.784 blokpallets.MOVO verrijdbare palletstellingen

Van Heugten Transport heeft ook bij de inrichting van het nieuwe pand weer gekozen voor Dexion. Met de verrijdbare palletstellingen (ook wel MOVO genoemd) in combinatie met liggers van 3.600 mm, leverde dit de meeste opslagcapaciteit op in het nieuwe magazijn.

Van Heugten Transport

Sinds 1950 is Van Heugten Transport, opererend van uit Midden-Nederland, uitgegroeid tot een internationaal logistiek dienstverlener.

Van Heugten Transport verzorgt vanuit Scherpenzeel (Gelderland) dagelijks transport van en naar Frankrijk, Engeland, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Ook beschikken zij over een opslag- en overslagruimte waar klanten hun gehele voorraadbeheer kunnen uit besteden.