Skip to main content

Klant: Bosch
Locatie: Denmark
Producten/Diensten: TORNADO Storage Machine

Bosch (Holger Christiansen A / S) in Denemarken, lijkt van buiten een bescheiden gebouw, maar als je naar binnen stapt, merk je al snel dat het verre van gewoon is.

Al meer dan 40 jaar waarderen klanten niet alleen de hoge kwaliteit van Bosch-producten, maar ook de uitstekende service en de sterke partnerschappen die ermee worden opgebouwd. Tegenwoordig zijn Bosch-starters, dynamo's, aircocompressoren en elektrische auto reserveonderdelen en accessoires een vast onderdeel van de onafhankelijke automotive aftermarket.

Tegenwoordig bedient Bosch meer dan 16.000 klanten over de hele wereld en exporteert het naar meer dan 85 landen. Dit wordt ondersteund door een solide verkoop- en distributiekanaal, met ca. 70% van hun activeiten in de EU en Rusland, groeit dit snel met het gebruik van E-commerce.

Gezien de aanzienlijke efficiëntievoordelen die deze dubbele Tornado-torens voor hun bedrijf zouden opleveren, werd de allereerste installatie in opdracht genomen - maar eerst moest het kantoorgebouw speciaal worden gebouwd om deze enorme torens te huisvesten.

Deze installatie van volledig geautomatiseerde dubbele Tornado's is tot op heden de grootste van Europa en is over een aantal jaren gefaseerd opgeleverd. In 2003 werden drie dubbele Tornado-torens geïnstalleerd en in de loop van de volgende vijf jaar werden nog eens zes dubbele torens met succes in gebruik genomen. Eindelijk en meer recentelijk in 2014 werd de laatste dubbele Tornado geïnstalleerd, met een totale capaciteit van 4715 m2 en een indrukwekkende voetafdruk van 180 m2.

Oplossing: 

Dit stukje slimme technische engineering, met een indrukwekkende hoogte van 15 meter, heeft een ongelooflijke 230 lades in elke toren, met afmetingen van 2500 mm bij 820 mm. Toen de laatste Tornado-toren werd geïnstalleerd, kwam het project in de laatste fase van het upgraden van de software op eerder in gebruik genomen torens.

De eerste 6 Tornado's (die oorspronkelijk in 2003 en 2005 waren geïnstalleerd) waren de eersten die werden geüpgraded. Volledig geladen lades moesten worden verwijderd en opnieuw in later geïnstalleerde torens worden geplaatst. Om dit te bereiken realiseerde men zich dat mankracht alleen niet genoeg was en werd een uniek hulpmiddel uitgevonden om de lades van toren naar toren te verplaatsen. Dit proces ging door totdat alle torens waren geupgraded.

Dit project was een grote uitdaging voor zowel Dexion als Bosch, aangezien het pickproces doorging terwijl de upgrade plaatsvond. Om ervoor te zorgen dat de ondersteuning zo efficiënt was, werd tijdens het upgradeproject ondersteuning op afstand rechtstreeks vanuit de fabriek gegeven.

Deze upgrade stelt Bosch nu in staat om een back-up te maken van hun computersoftware, mocht er een storing zijn, en biedt ook meer veiligheid. De nieuwe upgrade integreerde ook sensoren, om ervoor te zorgen dat de trays automatisch terugkeren naar hun oorspronkelijke locatie.

Tegenwoordig werken de 10 dubbele Tornado's 19 uur per dag met de mogelijkheid (indien niet onderbroken) om elke maand 50.000 orderregels te picken. De geautomatiseerde dubbele Tornado's beheren nu 60% van de picks, waardoor verkeerde picks worden geëlimineerd en de efficiëntie verder wordt verhoogd.

Omdat de Tornado's in paren lopen, betekent dit dat één persoon beide machines tegelijkertijd kan bedienen. Een picker moet 170 orderregels per uur kunnen picken. zonder onderbreking. Elke toren wordt minstens één keer per dag opnieuw gevuld. Elke machine kan D-, C- en enkele B-items bevatten.

Er werden ook extra stellingen geïnstalleerd voor alle sneller bewegende orderregels (orderregels worden meer dan 60 keer per maand gepickt), alle andere orderregels worden in de torens geplaatst.

Bestellingen die nu voor 16.30 uur zijn geplaatst, zijn gegarandeerd de volgende dag in huis, voor zendingen verder weg wordt een 3-daagse service aangeboden. Met een uur. service aangeboden voor lokale leveringen.