Skip to main content

Dexion ondersteunt Dobbe Transport bij efficiencyslag met nieuw palletmagazijn

Klant: Dobbe Transport 

Locatie: Aalsmeer, Netherlands 

Product/ diensten: P90 Palletstellingen en veiligheidsaccessoires

Dobbe Transport is een familiebedrijf en bestaat sinds 1845. Het is een 3PL dienstverlener en verzorgt alle soorten pallettransport in de Benelux met een uitgebreide en diverse vloot aan eigen materieel, inclusief autolaadkranen, voertuigen met meeneemheftrucks en geconditioneerde voertuigen voor het transport van bederfelijke of temperatuurgevoelige producten zoals medicijnen.

P90 racking with aisleway

De case

Eric Dobbe, verantwoordelijk voor alle logistieke werkzaamheden bij Dobbe Transport, vertelt over de noodzaak van het nieuwe palletmagazijn en de behoefte om te centraliseren. Mede door de sterke groei was de  opslag verdeeld over 8 verschillende magazijnen en het was steeds lastiger om overzicht te houden. Men wilde alles weer  centraliseren. Kennis, ervaring en voorraden  kwamen weer onder 1 dak.

De oplossing

Dexion is al meer dan 20 jaar de partner voor de magazijninrichting bij Dobbe. Uiteraard werd Dexion ook onderdeel van het nieuwe project. Eerst ging Dobbe eerst zelf aan de slag. Zij demonteerden de bestaande stellingen om ze vervolgens weer op te bouwen in het magazijn in Aalsmeer. Ook werd een lichtplan opgesteld en andere voorbereidingen getroffen.

Daarna kon Dexion aan de slag in dit magazijn van bijna 10.000m2 met daarin een mezzanine van 1.400m2. Het doel was om de opslag compacter te maken met zoveel mogelijk palletplaatsen en een betere benutting van de hoogte. Dexion leverde de bekende verzinkte palletstellingen met een hoogte van bijna 10 meter en creëerde daarmee ruim 9.000 palletplaatsen.

P90 racking Het resultaat

De installatie van de stellingen verliep uitstekend en het project werd volgens planning uitgevoerd.

De installatie omvat:

  • Dexion P90 palletstellingen, 9.500 mm hoog t.b.v. 13.500 pallets tot 1.000 kg/pallet, 5 palletniveaus hoog
  • Dexion framebeschermers, stijlbeschermers, doorval- en gaaswandbeveiliging
  • Complete montage en hergebruik van bestaande materialen uit de vorige locatie

Eric Dobbe na de oplevering: “Wij werken graag met klanten die een verbetertraject in willen gaan. We hebben de voorkeur voor langdurige samenwerkingen. Dit uitgangspunt is ook kenmerkend voor onze samenwerking met Dexion. Ze zijn professioneel, betrokken en als een echte partner zijn ze altijd op zoek naar de win-win situatie. Een andere overeenkomst zijn de werknemers in het veld. Onze chauffeurs zijn echte ambassadeurs voor het bedrijf. Ze communiceren graag met onze klanten, zodat leveringen en projecten moeiteloos worden uitgevoerd. Dat zien wij ook terug bij de monteurs van Dexion. Altijd wordt er proactief feedback gegeven en ze denken graag mee als er een oplossing moet worden gevonden. Dat waarderen wij zeer bij Dobbe Transport.

P90 rackingMark Biermans, adviseur Magazijninrichting bij Dexion voegt toe: “Flexibiliteit is een duidelijke overeenkomst tussen Dobbe Transport en Dexion. We doen beide graag een extra stap om iedereen tevreden te houden en ook dit project was een groot succes.

Over Dobbe Transport

In de beginjaren voer Pieter Dobbe over de wateren rondom Roelofarendsveen om groente te verkopen aan groothandelaren in verschillende steden. Inmiddels staat alweer de 5e generatie Dobbe aan het roer. Weliswaar is de transportactiviteit nog steeds de grootste, maar het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een allround logistieke dienstverlener. Naast transport biedt het bedrijf op- en overslagdiensten, douane afhandelingen, e-fulfilment activiteiten en zijn er ook mogelijkheden voor koel- of verwarmde opslag en gevaarlijke stoffen (PGS), Het bedrijf kent klanten in de food, bio-food, zonnepanelen, textiel, farma en nog veel meer.