Skip to main content

Opslagcapaciteit uitgebreid om om te gaan met de verhoogde vraag door pandemie.

Relatie: Medz Europe
Plaats: Amersfoort, Nederland
Geleverde producten: Pallet Shuttle

Medz Europe Medz Europe, gevestigd in Amersfoort, is importeur/groothandel van medische verbruiksartikelen, farmaceutica en drogisterij artikelen. Covid-19 heeft gezorgd voor een enorme stijging in vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder wegwerp handschoenen en kleding.

Klantvraag

De logistieke operatie efficienter laten verlopen, met behoud van optimale opslag capaciteit.

Oplossing

Het huidige magazijn was ingericht met palletstellingen. Door de buitenste 2 rijen met palletstellingen weg te halen en deze te vervangen voor Pallet Shuttle stellingen, kon er meer opslagcapaciteit worden gerealiseerd.

Dexion heeft de palletstellingen eerst gedemonteerd. Doordat deze rijen tegen de muur aan waren geplaatst, was het mogelijk om deze te vervangen voor een Pallet Shuttle systeem. Met een Pallet Shuttle systeem kunnen de stellingen tegen de muur aan worden geplaatst. Er ontstaan lange kanalen (respectievelijk 10 en 12 pallets diep) waar men met behulp van een Shuttle (een Lithium-ion batterij gedreven palletwagen) de pallets door de kanalen kan laten verplaatsen.

Verminderde kans op aanrijdschades

Met behulp van een heftruck kan men de shuttle op de gewenste positie in de stelling plaatsen en met een afstandsbediening besturen. De shuttle haalt de gewenste pallet naar voren waardoor men alleen met een heftruck de pallet hoeft te picken. De heftruck hoeft dus, in tegenstelling met bijvoorbeeld inrijstellingen, niet in de stellingen te rijden. Hiermee wordt de kans op aanrijdschade aanzienlijk verkleint.

Medz Europe

Tevens heeft Dexion op de kopse kant van een pallet shuttle stelling twee secties normale palletstellingen geplaatst.

De pallet shuttle stellingen zijn voorzien van opzethulpstuk, zodat de heftruckchauffeur kan zien op welke hoogte de pallets én shuttle ingevoerd moeten worden. Uiteraard zijn de staanders voorzien van stijlbeschermers en wielstoppers voor heftrucks op de vloer gemonteerd.

Aan de ene zijde van het magazijn zijn 20 kanalen van 12 pallets diep en 3 pallets hoog, totaal dus 720 palletplaatsen.

Aan de andere zijde staan 18 kanalen van 10 pallets diep en 3 pallets hoog en één kanaal van 8 pallets diep en 3 pallets hoog (dit i.v.m. de nooddeur). Dit resulteerde in een opslagcapaciteit van 564 palletplaatsen.

“De reden dat wij voor Dexion hebben gekozen is eigenlijk omdat het contact meteen vanaf het begin al prettig verliep. Dexion denkt praktisch mee, zonder poeha snapt Dexion precies wat wij nodig hebben. De no-nonsense communicatie hebben wij als zeer prettig ervaren. Ook tijdens de bouw werd er snel geschakeld op het moment dat wij vragen hadden.“
Paul Schmits, operationeel directeur.

Over Medz

Familiebedrijf Medz Europe is importeur/groothandel van medische verbruiksartikelen, farmaceutica en drogisterij artikelen. Naast alle gerenommeerde fabrikanten levert Medz Europe disposable handschoenen en kleding onder eigen merken AllWear, AltairMed, Eurogloves en Merbach, of in private label.