Skip to main content

TORNADO geeft Ponsse een voorsprong met leveringen

Klant: Ponsse
Locatie: Iisalmi/Finland
Geleverde producten/diensten: TORNADO, P90 palletstellingen en veiligheidsaccessoires

Klant behoefte

Ponsse Oy is een vooraanstaand fabrikant van bosbouwmachines gevestigd in Finland. Het heeft een eigen fabriek in Vieremä waar een significante hoeveelheid reservedelen worden geproduceerd voor de PONSSE-machines

ponsse fiHet bedrijf besloot een nieuw logistiek centrum te bouwen, wat zal gaan dienen als centrale hub voor reservedelen. Dit zal hun huidige krappe magazijn gaan vervangen in Iisalmi. Hoewel Ponsse een kleine hoeveelheid op voorraad heeft om de directe omgeving te bevoorraden, is het belangrijkste doel van het centrum om snelle, efficiënte leveringen te bieden aan haar netwerk van 150 internationale serviceteams over de hele wereld. Het logistieke centrum speelt ook een integrale rol bij het leveren van eersteklas onderhoudsdiensten.

De hub werkt momenteel in drie ploegen van zondagavond tot vrijdagavond, dus het was van vitaal belang dat ze een oplossing hadden die robuust genoeg was voor de klus.

De oplossing

De verhuizing van het oude magazijn naar de nieuwe hub verdrievoudigde de opslagcapaciteit, maar toch betekende de groeiende behoefte aan snelle levering van reserveonderdelen voor de bosbouwsector dat elke beschikbare centimeter hard moest werken. Dexion toonde aan dat hun TORNADO-opslagmachines de ideale oplossing zou bieden, en er werden er in totaal acht geïnstalleerd.

ponsse fi

De opslagmachines van TORNADO zijn geautomatiseerd om de productiviteit te verhogen en ruimte te besparen. Ze kunnen worden gebruikt als lift tussen verschillende magazijnniveaus en / of verdiepingen met meerdere toegangsopeningen en bieden ook:

  • Besparingen tot wel 70% aan vloeroppervlak bij dezelfde opslagcapaciteit.
  • Snelle, efficiënte en nauwkeurige orderuitvoering.
  • Snellere zoektijden en minder pickfouten.
  • Kortere trainingstijden voor operators.
  • Minimale doorlooptijden van bestellingen.

Hoewel Ponsse groot bosbouwmaterieel vervaardigt, vereist het onderhoudswerk veel kleine onderdelen. De palletstellingen slaan de grotere onderdelen op, terwijl de TORNADO's de kleinere onderdelen opslaan.

ponsse fiDe TORNADO-opslagmachines en palletstellingen hebben niet alleen capaciteit toegevoegd, maar bieden ook andere voordelen, zoals een grotere efficiëntie, een lichtere werklast en een grotere veiligheid voor de reserveonderdelen.

Nadat hij eerder Dexion opslagmachines had gebruikt, had Ponsse al positieve ervaringen met Dexion. Het bedrijf wilde dit graag reproduceren, zodat de machines snel kunnen worden onderhouden en zo snel mogelijk weer volledig in bedrijf kunnen worden gesteld, waardoor vertragingen bij de levering tot een minimum worden beperkt.

Het resultaat

“De ervaring zijn gewoon goed. Het logistiek centrum werkt zoals het zou moeten.” – Logistiek manager Jussi Kärkkäinen

Het nieuwe logistieke centrum van 4.500 m2 biedt nu 42.000 m3 opslagruimte en kan ca. 20.000 artikelen bergen met daarnaast ruimte voor 7.000 palletplaatsen. Tegenwoordig levert het wereldwijd ongeveer 100.000 afzonderlijke artikelen per jaar, met gegarandeerde levering van reserveonderdelen op de volgende dag voor Zweden en Midden-Europa.

De stroom van informatie en materiaal wordt in alle fasen van het proces volledig gecontroleerd en het Warehouse Management Systeem (WMS) heeft het mogelijk gemaakt om een zekere mate van automatisering door te voeren.

Over Ponsse

Ponsse werd in 1970 opgericht om te voldoen aan de groeiende vraag naar sterke machines die bestand zijn tegen intensief gebruik. Tegenwoordig is het een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van bosbouwmachines voor de op maat gezaagde methode en produceert het een indrukwekkende 70% van de reserveonderdelen die in bosbouwmachines worden gebruikt.

www.ponsse.com