Skip to main content

Dexion ontwikkelt krachtige oplossing voor VMS Group in Denemarken

Klant: VMS Group
Lokatie: Frederikshavn, Denemarken
Geleverde producten/diensten: Tornado Opslagmachine, P90 Palletstellingen in smalle gangen opstelling, Tussenvloer

De case

P90VMS Group biedt een uitgebreide serie diensten aan klanten in de maritieme- en offshore sectoren, energiecentrales en windindustrie

Deze diensten omvatten onderhoud en reparatie, onderdelen voorziening, verkoop van complete aandrijvingen en projectmatige engineering.

Zij fungeren ook als 3PL dienstverlener door het aanbieden van opslagruimte voor onderdelen die wachten op reparatie of onderdelen die al gerepareerd zijn en gereed zijn voor verzending.

VSM Group is een samenvoeging van 3 bedrijven en daardoor ontstond de noodzaak voor een nieuw magazijn om de werkzaamheden te stroomlijnen en de opslagcapaciteit te optimaliseren.

Door de vele artikelen met verschillende afmetingen en vormen die moeten worden opgeslagen en de wens om het magazijn 24/7 - 365 dagen volledig operationeel te houden om schepen wereldwijd te kunnen bevoorraden, wilde VMS Group drie verschillende opslagsystemen: een opslagmachine voor kleine onderdelen, palletstellingen voor zowel opslag van halffabricaten als eindproducten en een tussenvloer voor artikelen die veel ruimte in beslag nemen.

Tornado, VMSZij vroegen Dexion dit voor hen te realiseren.

Constructor solution

De oplossing van Dexion

Het Dexion team begon door naar de klant te luisteren om de specifieke opslagwensen van het pas gefuseerde bedrijf in kaart te brengen.

Daarna is een onderzoek gestart met onder meer een bezoek aan het oude magazijn om te bepalen wat verbeterd kon worden.

Het team ontdekte al snel dat een Tornado Opslagmachine, ideaal voor de opslag van kleinere items, 190 vierkante meter aan legbordstellingen kon vervangen op een ruimte van slechts 12 vierkante meter.

Daarna gingen ze verder met de uitdaging voor de opslag van de halffabricaten. De beste manier om deze op te slaan en veilig te houden is met palletstellingen.

Narrow aisle

Omdat het nieuwe magazijn een hoogte heeft van 8 meter, beval het team P90 palletstellingen met smalle gangpaden aan om zo optimaal gebruik te maken van de kostbare ruimte.

De klant ging akkoord en de nieuwe installatie bestaat uit drie dubbele stellingrijen, twee voor de eigen halffabricaten en één voor onderdelen van klanten.

De handling wordt uitgevoerd met een smalle gangentruck, die is uitgerust met een camera om beter lasten te kunnen hanteren op hoogte. Bovendien komt dit ten goede van de veiligheid en daar hecht VSM Group veel waarde aan.

Het was meer dan praktisch om een tussenvloer in het magazijn toe te voegen. Deze wordt gebruikt voor de opslag van de meest omvangrijke items. Ze kunnen worden gepakt met een smalle gangentruck, dus er was geen andere, speciale truck nodig voor de ruimte onder de tussenvloer.

Mezzanine

Een ander voordeel van de tussenvloer is dat deze gebruikt kan worden voor displaymateriaal van bijvoorbeeld de marketing afdeling.

Het laatste element, dat uiteindelijk alles verbindt, is het ERP (C5).

Deze gebruikt het principe van chaos, oftewel het willekeurig kiezen van opslaglocaties. Daardoor kunnen goederen overal worden opgeslagen en dat zorgt voor meer flexibiliteit en efficiency.

Het resultaat

“Met deze opslagoplossingen kan VMS Group alles opslaan wat op hun pad komt. De oplossingen maken allemaal optimaal gebruik van de ruimte en bieden zelfs meer ruimte.

  • Bo Greve, Warehouse Manager.

    De machine geeft ons een beter beheer van onze opslag van kleine onderdelen in combinatie met het scannen van streepjescodes voor een veilige opslag. Ook hebben we meer ruimte gekregen. Wat vroeger op pallets en op stellingen werd opgeslagen, is nu slechts 12 vierkante meter opgeslagen.

  • VMS Group heeft 100 vierkante meter extra gekregen door te kiezen voor een palletstelling met smalle gangen in plaats van een standaard palletstelling met brede gangen

  • De mezzanine biedt de flexibiliteit om items op te slaan die niet in een palletstelling kunnen worden opgeslagen, zoals een accu of een motor. ” - Bo Greve, Warehouse manager.

Over VMS

VMS Group biedt een uitgebreide serie diensten aan, zoals onderhoud en reparatie, onderdelen voorziening, verkoop van complete aandrijvingen en projectmatige engineering. De klanten zijn de maritieme- en offshore sectoren, energiecentrales en windindustrie.

Het bedrijf heeft servicebedrijven in Denemarken, Noorwegen en Brazilië. Er werken meer dan 175 personen. https://vms.dk