Skip to main content

Veel van de meest succesvolle bedrijven ter wereld beginnen met iemand die een manier wil vinden om iets beter te doen. In het geval van Dexion was er één visionair nodig die een manier wilde vinden om artikelen efficiënter op te slaan.

Noodzaak is de moeder van de vindingrijkheid

Slotted Angle

Dexion is opgericht door de Grieks-Australische Demetrius Comino, bekend als Dimitri, die in 1920 naar Groot-Brittannië kwam om Engineering te studeren aan de Hogeschool in Londen.

Hij begon een drukkerij die erg succesvol was, maar hij verloor nooit zijn liefde voor Engineering en probleemoplossingen. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bleef Dimitri Comino zichzelf afvragen of zaken efficiënter konden binnen zijn bedrijf, en zo stelde hij zichzelf de vraag: hoe kun je magazijnstellingen maken die snel kunnen worden opgezet en afgebroken én worden hergebruikt?

Destijds bestonden magazijnstellingen uit zware, omslachtige constructies van gelast staal en/of hout. Eenmaal geïnstalleerd was het vrijwel onmogelijk om ze te verhuizen of aan te passen voor verschillende eisen. Comino begon met experimenteren met metaal en in 1947 had hij zijn uitvinding van de verstelbare magazijnstelling, die we vandaag de dag kennen als Dexion Slotted Angle.

Slotted Angle

Het geheim van zijn succes was simpel: door het ontwerp van de hoek en de perforaties maakte het niet uit welke sectie afmetingen men gebruikte, ze konden te allen tijde aan elkaar worden verbonden. De positie en grootte van de sleuven zorgt voor het maximale aantal boutverbindingen.

Of men opslag nodig heeft in een magazijn, op een bouwplaats, in een fabriek of zelfs een werkplaats, Dexion biedt met Slotted Angle de snelle en gemakkelijke oplossing die door iedereen kan worden gemonteerd. Tegen het einde van 1949 werd het bedrijf Dexion opgericht.

Dexion (het oude Griekse woord voor rechts) Slotted Angle heeft een hoger draagvermogen dan een houten magazijnstelling, en heeft slechts een fractie van de ruimte nodig ten opzichte van houten stellingen die hetzelfde draagvermogen hebben.

Slotted AngleDexion Slotted Angle is ook veelzijdig, omdat het kan worden gebruikt om werkbanken, veiligheidskooien, toegangsplatforms, tijdelijke scheidingen en legborden te maken, maar ook ter ondersteuning van pijpleidingen, gebouwbekleding en andere gebouwdiensten. Alles dankzij Demetrius Comino en zijn visie om de eerste verstelbare magazijnstelling te creëren. In 1971 stelde hij de Comino Foundation op voor de bevordering en ontwikkeling van het onderwijs.

Lees meer over zijn stichting http://cominofoundation.org.uk