Skip to main content

Combilo met pushback stellingen voorbereid op de toekomst

Combilo koos voor de inrichting van de nieuwe koelcellen voor pushback stellingen met carts. Vanwege het feit dat ze niet met een heftruck in de stelling hoeven te rijden, maar ook omdat de producten van verschillende leveranciers in aparte kanalen kunnen worden opgeslagen.

Combilo, importeur en exporteur van groenten en fruit. Door een toename in de handel van bestaande en nieuwe productgroepen werd het noodzakelijk om uit te breiden. Combilo had al ervaring met inrijstellingen. Dit opslagprincipe is erg arbeidsintensief en de beladingsgraad is vaak laag. Vanwege die redenen vond Combilo inrijstellingen niet geschikt voor de nieuwe koelcellen.

Pushback stellingen met carts voor Combilo

Pushback stellingen met carts

De opgeslagen producten moeten conform de gestelde eisen snel en eenvoudig traceer- en bereikbaar zijn. Combilo besloot voor pushback stellingen met trolleys te kiezen. De manier van opslag (LIFO) is in de basis nog steeds hetzelfde als een inrijdstelling, echter, er kan nu per niveau makkelijker en sneller worden in- en uitgeslagen. De trolleys rijden namelijk op basis van gravitatie richting de orderverzamelaar als de voorste pallet wordt weggenomen. De heftruck hoeft dus alleen vanuit het gangpad de goederen in- en uit te slaan.

Ook zijn de pushback kanalen niet te diep gemaakt, de pushback stellingen zijn voorzien van 4 of 5 trolleys diep. Dit resulteert in opslag van 4 of 5 blok of europallets per kanaal.

Voorstel en advies van Dexion

Om het ideale magazijn te verkrijgen, werden diverse partijen uitgenodigd. Op aanraden van de architect van Combilo werd het contact met Dexion gelegd. Waar de andere partijen niet direct voor het juiste gevoel zorgde bij Combilo, deed Dexion dit wel. Na de eerste gesprekken werd een offerte gemaakt met een gedetailleerde tekening van het magazijn. De tekening was niet een ruwe schets, maar een complete tekening waarin de juiste maatvoering werd gebruikt. Door deze duidelijke tekening bleek ook wel dat Dexion goed had nagedacht over het voorstel en de wensen van Combilo en dit ook serieus nam.

Om voorbereid te zijn op de toekomst, raadde Dexion aan om de palletbelasting te verhogen van 1.200 kg. naar 1.400 kg. Hierdoor kan op ieder niveau citrusfruit worden opgeslagen, zonder dat men erover na moet denken wáár in het magazijn dit nu wel of niet kan. De trolleys zijn bovendien dieper gemaakt, namelijk 1.050 mm. Dit is “slechts” 50 mm langer, maar zorgt ervoor dat pallets met overbloezing gewoon kunnen worden opgeslagen en de kans op schade wordt gereduceerd. 

Lees hier het gehele project van Combilo uit Waddinxveen.

Ook geïnteresseerd in pushback stellingen en wil je weten of dit voor jouw magazijn de beste oplossing is? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met 0297-23 94 00. Wij geven je graag advies.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.