Skip to main content

Pushback stellingen met carts

Pushback stellingen zijn magazijnstellingen die achter elkaar worden geplaatst en zijn voorzien van carts ofwel wagens. De carts worden geladen en bij elke volgende inkomende pallet, wordt elke cart terug geduwd in de pushback stelling.

Verminder truckafstanden met pushback stellingen

De pallets worden in de pushback stelling geladen op telescopische palletwagens (carts). Deze carts worden dieper in de pushback stelling geduwd wanneer er nieuwe pallets in gezet worden. In de pushback stelling kunnen de pallets tot wel vijf diep worden opgeslagen. Doordat de pallets aan de voorkant van dezelfde pushback stelling worden geladen en gelost, worden de gereden truckafstanden verminderd. Dit verlaagt ook de cyclustijden.

Pushback stelling geschikt voor gemixte producten en pallets
De geladen carts keren terug aan de voorzijde van de pushback stelling wanneer de voorste pallet wordt gelost, als gevolg van de zwaartekracht. Het unieke ontwerp van de carts zorgt ervoor dat een mix van soorten producten en pallets, met inbegrip van pallets van slechte kwaliteit, worden opgeslagen in dezelfde pushback stelling en zelfs in dezelfde rij.

Kleurcodering carts van de pushback stelling

De carts zijn in een reeks van maten beschikbaar en zijn geschikt voor alle soorten en maten pallets. De carts zijn voorzien van gekleurde opduwstrips. Deze strips worden gebruikt voor het opduwen van de pallet én de kleuren van de carts kunnen helpen bij het vaststellen van de voorraadbestanden. Het unieke multi-wheel ontwerp zorgt ervoor dat de carts soepel en betrouwbaar lopen, zelfs in de veeleisende omgeving van koel-en vrieshuizen.

Voordelen van Pushback stellingen met carts zijn:

  • In- en uitslag aan één zijde;
  • Reductie in- en uitslagtijden;
  • 75% ruimtebesparend;
  • Geschikt voor bulkopslag / koelcel;
  • Pallet altijd gepresenteerd aan de voorzijde van de stelling;
  • Bereikbaar met Last-in, First-out principe;
  • Elk kanaal apart bereikbaar.

Voor meer informatie kun je ons contactformulier invullen of bellen met 0297-23 94 00. Wij helpen je graag.

Naast de pushback stelling met carts heeft Dexion ook een pushback stelling met rollen.

Pushback stellingen met carts hebben een hoge opslagdichtheid en er is minder vloeroppervlak nodig in vergelijking met statische palletstellingen.

Pushback stellingen met carts standaard afmetingen:
Stellingrij breedte: 1.200 mm.
Stellingrij diepte: 800 - 1.000 mm.
Maximaal aantal carts per rij: 5 carts.

Belasting:
Belasting per cart: tot 1.290 kg.

Bovenstaande afmetingen zijn standaard. Afwijkende afmetingen zijn op aanvraag mogelijk.