Skip to main content

Fusten met boeketten van E-Flora opgeslagen op doorrolstellingen

E-Flora besloot door de enorme groei de capaciteit uit te breiden naar Nederland. Het nieuwe pand in De Kwakel werd door Dexion voorzien van doorrolstellingen voor de opslag van fusten met boeketten. Hierdoor is het mogelijk om op te slaan conform het FiFo principe en kan er gelijktijdig worden geladen en gelost.

E-Flora is onderdeel van de Dutch Flower Group en verzorgen het voorraadbeheer, fulfilment en logistiek voor bedrijven die online bloemen en planten willen verkopen. Door de enorme groei was het noodzakelijk om de capaciteit uit te breiden, dit werd een pand in De Kwakel, tegenover de bloemenveiling.

Doorrolstelling voor fusten

Doordat E-Flora in Engeland al naar tevredenheid werkte met een door Dexion ontworpen doorrolstelling, werd Dexion Nederland gevraagd eenzelfde ontwerp te maken én de installatie te regelen.

Een doorrolstelling is een palletstelling die wordt voorzien van rollen. Speciaal voor dit project is gebruik gemaakt van kransrollen. De rollen zijn dan voorzien van een opstaande rand aan één zijde, dit zorgt ervoor dat de fusten niet kunnen schuiven. 

De rollen worden schuin gemonteerd, de zwaartekracht zorgt ervoor dat de fusten naar voren rollen. Uiteraard kan een doorrolstelling ook worden gebruikt voor de opslag van dozen of kratten. 

Het plaatsen van de rollen in de juiste hellinghoek, was nog een uitdaging. De fusten verschillen tenslotte van gewicht, omdat het aantal bloemstukken en water per fust verschilt. Maar door veelvuldig te testen, is de juiste hellingshoek vastgesteld en rollen de fusten keurig naar voren.

Lees hier het gehele project van E-Flora.

Wil je meer weten over doorrolstellingen of denk je dat dit dé oplossing is voor jouw magazijn? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier, of bel voor advies met 0297-23 94 00.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.