Skip to main content

Fusten met boeketten van E-Flora opgeslagen op doorrolstellingen

E-Flora besloot door de enorme groei de capaciteit uit te breiden naar Nederland. Het nieuwe pand in De Kwakel werd door Dexion voorzien van doorrolstellingen voor de opslag van fusten met boeketten. Hierdoor is het mogelijk om op te slaan conform het FiFo principe en kan er gelijktijdig worden geladen en gelost.

E-Flora is onderdeel van de Dutch Flower Group en verzorgen het voorraadbeheer, fulfilment en logistiek voor bedrijven die online bloemen en planten willen verkopen. Door de enorme groei was het noodzakelijk om de capaciteit uit te breiden, dit werd een pand in De Kwakel, tegenover de bloemenveiling.

Doorrolstelling voor fusten

Doordat E-Flora in Engeland al naar tevredenheid werkte met een door Dexion ontworpen doorrolstelling, werd Dexion Nederland gevraagd eenzelfde ontwerp te maken én de installatie te regelen.

Een doorrolstelling is een palletstelling die wordt voorzien van rollen. Speciaal voor dit project is gebruik gemaakt van kransrollen. De rollen zijn dan voorzien van een opstaande rand aan één zijde, dit zorgt ervoor dat de fusten niet kunnen schuiven. 

De rollen worden schuin gemonteerd, de zwaartekracht zorgt ervoor dat de fusten naar voren rollen. Uiteraard kan een doorrolstelling ook worden gebruikt voor de opslag van dozen of kratten. 

Het plaatsen van de rollen in de juiste hellinghoek, was nog een uitdaging. De fusten verschillen tenslotte van gewicht, omdat het aantal bloemstukken en water per fust verschilt. Maar door veelvuldig te testen, is de juiste hellingshoek vastgesteld en rollen de fusten keurig naar voren.

Lees hier het gehele project van E-Flora.

Wil je meer weten over doorrolstellingen of denk je dat dit dé oplossing is voor jouw magazijn? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier, of bel voor advies met 0297-23 94 00.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws