Skip to main content

Dexion doorrolstellingen voor opslag van fusten met boeketten voor E-Flora 

Referentie

Bedrijfsnaam: E-Flora
Plaats: De Kwakel
Producten geleverd: Doorrolstellingen

Uitbreiding in Nederland

E-Flora

E-Flora, onderdeel van de Dutch Flower Group, biedt de ideale totaaloplossing voor bedrijven die succesvol online bloemen en planten willen verkopen. Zij verzorgen o.a. het voorraadbeheer, fulfilment en logistiek, kortom een dropshipment bedrijf voor bloemen. Door de enorme groei besloot E-Flora haar capaciteiten uit te breiden in Nederland. Het pand in De Kwakel, tegenover de bloemenveiling was uiteraard een praktische keuze.

Doorrolstellingen voor fusten met boeketten 
In Engeland werkten ze al met een doorrolstelling die ontworpen was door Dexion, dus namen ze contact op met Dexion Nederland met het verzoek voor eenzelfde ontwerp én de installatie hiervan.

Een doorrolstelling is een palletstelling voorzien van rollenbedden. Deze rollenbedden worden schuin in de palletstelling gemonteerd, waardoor dozen, kratten en in dit geval fusten naar voren rollen.

E-Flora

Kransrollen

Dexion heeft voor dit project kransrollen aangeboden; deze rollen hebben een opstaande rand waardoor de fusten met bloemen niet kunnen schuiven. Doordat de fusten geen vast gewicht hebben (aantal bloemstukken en water verschilt per fust), is er veelvuldig getest met het vaststellen van de juiste hellinghoek. Maar nu rollen de fusten keurig naar voren.

Bijkomend voordeel is dat het laden en lossen van de bloemen in verschillende gangpaden plaats vindt. Op deze manier kunnen de bloemen gelijktijdig worden aangevuld en verzamelt. Dit allemaal zonder onderbrekingen en conform het First In First Out principe. 

“Reden voor ons om met Dexion samen te werken is de prijs-kwaliteit verhouding”, aldus Derek Pennings, Operations Manager bij E-Flora.

E-Flora

E-Flora

E-Flora biedt de ideale totaaloplossing voor bedrijven die succesvol online bloemen en planten willen verkopen. Zij ontzorgt haar klanten volledig, zodat deze zich geheel kunnen focussen op hun sales en marketingactiviteiten. Naast inkoop, productie, voorraadbeheer, orderpersonalisatie, fulfilment en logistiek, verzorgt E-Flora ook de fotografie en zorgt de designafdeling altijd voor een duidelijk onderscheidend vermogen in de markt.

Samen met geavanceerde IT koppelingen en revolutionaire technologieën, waaronder het langere tijd vers kunnen houden van bloemen zonder gebruik van water, maakt dit E-Flora tot een toonaangevende organisatie die actief is voor (online) retailers in geheel Europa.