Skip to main content

Palletstellingen geschikt voor opslag zware IBC's van Profytodsd

De zware IBC's met biologische en chemische vloeistoffen worden in het nieuwe magazijn van Profytodsd opgeslagen op palletstellingen, type P90, van Dexion.

zware ibc's op Dexion palletstellingenSpeciale vloer 

Profytodsd uit Emmeloord, een grote speler in de kunstmest en gewasbescherming industrie, was door de enorme groei genoodzaakt  een  nieuwe loods te bouwen. De nieuwe loods van 1.000m2 moest ook aan strikte eisen voldoen voor de opslag van deze veelal chemische stoffen, ook wel ADR-stoffen genoemd. De vloer van het magazijn is zo gebouwd dat het dient als één grote lekbak voor het opvangen van vloeistoffen. De vloer is in het midden hoger, zodat bij eventuele lekkage de vloeistoffen naar de buitenzijden van de vloer lopen, waar goten zijn geplaatst.

Palletstellingen met onderdoorgangen

Profytodsd was op zoek naar de meest geschikte inrichting van haar magazijn, waarbij het belangrijk was dat de stellingen eenvoudig gemonteerd konden worden op de ongelijke vloer. Palletstellingen met onderdoorgangen bleken de meest geschikte oplossing voor de opslag van zware IBC’s. Door de palletstellingen te voorzien van onderdoorgangen, kan men sneller van de ene rij naar de andere rij komen. Dit bespaart loop- en rijtijden. De nieuwe hal van Profytodsd is zó ingericht dat er in de toekomst eenvoudig een uitbreiding van palletstellingen kan plaatsvinden.

Lees hier het gehele project van Profytodsd uit Emmeloord.

Heeft u in uw magazijn zware IBC's en wilt u weten of Dexion palletstellingen ook het meest geschikt zijn voor uw magazijn? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0297-23 94 00. Wij helpen u graag bij het inrichten van uw magazijn.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws