Skip to main content

Verrijdbare palletstellingen voor nieuwe warehouse Van Heugten Transport

Verrijdbare palletstellingen voor nieuwe warehouse Van Heugten Transport

Van Heugten Transport heeft het nieuwe warehouse ingericht met verrijdbare palletstellingen (MOVO) om zo een maximale palletopslag te realiseren. 

Van Heugten Transport

Van Heugten Transport is een internationale logistieke dienstverlener sinds 1950 met dagelijks transport door bijna heel West-Europa. Ook beschikt van Heugten Transport over diverse warehouses, maar door de enorme groei, besloot Van Heugten Transport een nieuw hoofdkantoor met warehouse te bouwen.

In dit warehouse diende er voldoende pallet opslagcapaciteit te zijn voor de voorraad van twee grote klanten, uiteraard wel binnen de beschikbare ruimte. Daarnaast was het een vereiste dat de pallets individueel benaderbaar moeten zijn. 

Opslag diverse palletformaten

Niet alleen de opslagcapaciteit moest zo hoog mogelijk zijn, er moest ook rekening worden gehouden dat er diverse palletformaten worden opgeslagen. Zowel europallets als blokpallets moesten in de palletstellingen passen. 

Verrijdbare palletstellingen

Verrijdbare palletstellingen

Door het vertrouwen in Dexion, kreeg Dexion de opdracht om met een zo efficiënt mogelijke oplossing en inrichting te komen voor het nieuwe warehouse. Rekeninghoudend met al deze wensen, heeft Dexion een ontwerp gemaakt met verrijdbare palletstellingen. Dit zijn palletstellingen op wagens die heen en weer rijden, waardoor er slechts één gangpad nodig is. Op deze manier wordt er in het warehouse van Van Heugten 91% meer opslagcapaciteit  gerealiseerd ten opzichte van standaard palletstellingen.

Door de palletstellingen te voorzien van liggers met een lengte van 3.600 mm., is het mogelijk om zowel blokpallets als europallets op te slaan. Op een ligger passen 3 blokpallets of 4 europallets. Zo voorkom je ruimteverlies op de liggers. De liggers zijn geleverd in de kleur blauw, passend bij de huisstijl van Van Heugten Transport. 

Gaasborden

verrijdbare palletstellingen

Het onderste niveau van de palletstellingen is voorzien van gaasborden. Op deze manier is het mogelijk om ook kleinere pallets of dozen op te slaan.

Het resultaat

Uiteindelijk leverde dit een opslagcapaciteit op van  19.712 europallets of 14.784 blokpallets voor Van Heugten Transport.

Het gehele project kun je lezen bij onze referenties: Van Heugten Transport B.V.

Wil je meer weten over verrijdbare palletstellingen óf advies of dit misschien wel de juiste magazijnoplossing is voor jouw magazijn? Neem dan contact met ons op of bel 0297-23 94 00. 

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws