Skip to main content

Hoge opslagdichtheid gerealiseerd met inrijstellingen in vriescel Domino's Pizza  

Referentie

Bedrijfsnaam: Domino's Pizza
Plaats: Gorinchem
Producten geleverd: Inrijstellingen, statische palletstellingen en statische legbordstellingen

Centraal gelegen DC voor Domino’s Pizza
Door het groeiende aantal restaurants van Domino's Pizza door heel Europa, ontstond de behoefte aan een groter, centraal gelegen DC. Er werd een nieuw DC gebouwd in Gorinchem waarbij de ruimtes verschillende klimaten hebben. Dit is nodig omdat in het DC van Domino’s een grote verscheidenheid aan producten ligt.

Inrijstellingen in de vriescel van Domino's PizzaMet zware producten (deeg en sauzen), lichte producten (kruiden), versproducten (groenten), droge producten (bedrijfskleding, gadgets) en volumineuze producten (pizzadozen) moet allemaal rekening worden gehouden.

 

 

Inrijstellingen zorgen voor efficiënte inrichting

Dexion heeft de vriescel is ingericht met inrijstellingen, type P90. De inrijstellingen worden tegen de muur geplaatst, omdat er maar 1 gangpad nodig is. Dit zorgt meteen voor een hoge opslagdichtheid, wat natuurlijk gunstig is voor de energiekosten. De Dexion inrijstellingen zijn verzinkt, waardoor ze corrosiebestendig zijn en dus zeer geschikt voor opslag in koel- en vriescellen.

Aan de voorzijde van de inrijstellingen worden de inrijstellingen gevuld én ook weer leeggehaald. Inrijstellingen zijn ideaal voor bulkopslag waarbij de houdbaarheidsdatum geen rol speelt. Inrijstellingen worden gevuld conform het Lifo-principe, Last in-First out). Om aanrijdschade te voorkomen, zijn de stijlen aan de voorzijde voorzien van stijlbeschermers. 

Magazijnstellingen voor elke temperatuurDoos doorrolstellingen voorzien van bakken

Ondanks de verschillende opslagtemperaturen, heeft Dexion voor elke opslagruimte een passende oplossing kunnen leveren. Naast de inrijstellingen in de vriescel, heeft Dexion statische palletstellingen geplaatst in de koelcel en droge cel. Ook zijn er statische legbordstellingen met schuine legborden geplaatst voor de kleinere producten.

Domino's Pizza

Domino’s is het grootste pizza bezorg- en afhaal bedrijf ter wereld. De expertise en passie voor het maken en bezorgen van verse hete pizza’s heeft Domino's talrijke prijzen opgeleverd, maar belangrijker nog heeft zij de loyaliteit van miljoenen pizza liefhebbers over de hele wereld veroverd.

Download het referentieblad van Domino's Pizza.