Skip to main content

Medpets klaar voor groei met stellingsystemen van Dexion

Met een assortiment van meer dan 15.000 sku’s is Medpets de grootste online dierenapotheek van Nederland. Maar het snelgroeiende e-commercebedrijf wil meer en richt zijn pijlen op doorgroeien in Europa. Om die ambities waar te kunnen maken, verhuisde Medpets recent naar een nieuw dc in Oud Gastel.

legbordstellingen voorbereid op overvloering

Het nieuwe dc biedt Medpets extra capaciteit en de mogelijkheid om eenvoudig op te kunnen schakelen. Dit was een van de eisen die het bedrijf stelde aan ons. Vanwege de strakke uitstraling moesten de geleverde stellingen bovendien verzinkt zijn.

Dierengeneesmiddelen opgeslagen op legbordstellingen

Voor de opslag van diergeneesmiddelen, vaak kleine en lichte producten, leverde Dexion 384 legbordstellingen, voorzien van framebeschermers en voorbereid op overvloering. Afhankelijk van de groei van het bedrijf en de voorraden kunnen in de toekomst zelfs 2 verdiepingen bovenop de legbordstellingen worden gerealiseerd. Zo wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Bovendien is een vloer die direct op legbordstellingen wordt geplaatst een goedkopere oplossing dan een traditionele vloer.

Palletstellingen voor zware zakken dieetvoer

Voor de bulkgoederen, zoals dieetvoer, werd gekozen voor palletstellingen. Met statische palletstellingen wordt een volledig toegankelijk magazijn gecreeërd en kan er met meerdere mensen en heftrucks tegelijk worden gewerkt. De palletstellingen bij Medpets bieden plaats aan 240 europallets. Ze zijn vanuit veiligheidsoverwegingen en ter bescherming tegen aanrijdschade voorzien van framebeschermers op de kopse kanten. Op de stijlen zijn foambeschermers gemonteerd.

“Dexion bood het beste en meest degelijke materiaal voor een scherpe prijs. Ook hebben ze goed meegedacht met het oog op de toekomst”, aldus Bart Jakobsen, Supply Chain Manager van Medpets.

Lees hier het gehele project van Medpets uit Oud Gastel.

Ook interesse in legbordstellingen die zijn voorbereid op overvloering? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of advies. Je kunt hiervoor het  contactformulier invullen of bellen met 0297-23 94 00. Wij helpen je graag! 

Bron: Logistics Inside

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws