Skip to main content

Medpets is met Dexion legbordstellingen klaar voor de toekomst

Bedrijfsnaam: Medpets
Plaats: Oud Gastel
Producten geleverd: HI280 legbordstellingen voorbereid op overvloering, P90 palletstellingen en diverse aanrijdbeschermers

Voldoende capaciteit realiseren voor groeiende artikelvoorraad

Medpets Case Study

Medpets, onderdeel van Onlinepets, is een snelgroeiend e-commercebedrijf in diergeneesmiddelen, voedingssupplementen, dieetvoer en verzorgingsproducten voor dieren die je online kunt bestellen. Het DC is gevestigd in Oud Gastel en het doel is om Medpets nóg groter te maken in Europa.

De afgelopen jaren is Medpets flink gegroeid. Met een assortiment dat meer dan 15.000 producten omvat, is Medpets de grootste online dierenapotheek van Nederland. Om de capaciteit te vergroten, zijn ze naar een gloednieuw pand in Oud Gastel verhuisd.

Legbordstellingen kunnen worden uitgebreid

Medpets Case Study

Via Hercuton werd Dexion door Medpets uitgenodigd om een plan te maken waarbij er vooral ook rekening moest worden gehouden met de toekomst. Een nieuw magazijn is een grote investering en bij groei van de voorraad wilde Medpets eenvoudig kunnen schakelen. Daarnaast was het ook een voorwaarde dat de magazijnstellingen verzinkt moesten zijn, vanwege de strakke uitstraling.

Voor de opslag van diergeneesmiddelen, die klein zijn en niet veel wegen, werd gekozen om legbordstellingen te plaatsen. De legbordstellingen zijn stevig genoeg om de voorraad te dragen, de indeling is makkelijk aan te passen en het zorgt voor een overzichtelijk geheel.

Legbordstellingen voorbereid op verdiepingsvloer

Wat bijzonder aan dit project is, is dat de legbordstellingen zijn voorbereid op overvloering. En niet 1, maar zelfs 2 verdiepingen kunnen worden gerealiseerd op de legbordstellingen.

Door een verdiepingsvloer op legbordstellingen te plaatsen, wordt de hoogte van het pand optimaal benut. Anders dan bij het plaatsen van een traditionele vloer, is een 3e etage nu wel mogelijk. Daarnaast is een vloer direct op stellingen tevens een goedkopere oplossing dan een traditionele vloer. Hiermee voldeed Dexion aan de eis van Medpets dat het pand ook in de toekomst prima kan voldoen aan groeiende voorraad.

Voor de bulkgoederen, zoals dieetvoer, werd gekozen voor palletstellingen. Deze zijn vanuit veiligheidsoverwegingen en ter bescherming van aanrijdschade voorzien van framebeschermers op de kopse kanten. Op de stijlen zijn foam beschermers gemonteerd.

Dexion bood het beste en meest degelijke materiaal voor een scherpe prijs en heeft ook goed meegedacht met het oog op de toekomst” aldus Bart Jakobsen, Supply Chain Manager van Medpets.

Geleverd bij Medpets:

  • 240 palletplaatsen (europallets), voorzien van framebeschermers en foam stijlbeschermers;
  • 384 legbordstellingsecties, voorzien van framebeschermers en voorbereid op overvloering.

 

www.medpets.nl