Skip to main content

Nieuwe DC Isero is voorbereid op de toekomst

Het nieuwe DC van Isero is door Dexion ingericht met magazijnstellingen waarbij rekening is gehouden met uitbreiding van de opslagcapaciteit en automatisering in de toekomst.

Isero B.V., een ijzergroothandel met diverse verkoopvestigingen in heel Nederland, was door de enorme groei genoodzaakt om een nieuw DC te laten bouwen.

Dexion is al jaren vaste leverancier van Isero voor magazijnstellingen. Niet alleen in de verkoopvestigingen, waar doorgaans gebruik wordt gemaakt van HI280 legbordstellingen (soms in combinatie met een verdiepingsvloer), werkbanken, draagarmstellingen en opslag van langgoed in HI280, maar ook het oude DC in Woerden is door Dexion ingericht.

Goede ervaring met Dexion

Toch heeft Isero meerdere partijen gevraagd mee te denken over het nieuwe magazijn. De keuze viel echter wederom op Dexion, niet alleen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding, maar ook door de fijne ervaringen uit het verleden. 

Palletstellingen voor Isero

Voorbereid op uitbreiding van opslagcapaciteit

Bij het ontwerp moest Dexion rekening houden met de groei van de voorraad. Daarom heeft Dexion bijvoorbeeld hogere palletstellingen gebouwd voor meer palletopslag.

De kleine goederen worden opgeslagen in legbordstellingen. De legbordstellingen zijn voorzien van een verdiepingsvloer voor een verdubbeling van het vloeroppervlak en daarmee uiteraard ook de opslagcapaciteit. De legbordstellingen zijn zelfs zo gebouwd, dat er nog een tweede vloer kan worden gerealiseerd. Op deze manier kan Isero snel schakelen bij uitbreiding. De verdiepingsvloer is voorzien van een conveyor, waardoor de pakketten eenvoudig tussen de begane grond en eerste verdieping verplaatst kunnen worden.

Conveyor voor Isero

Opschalen van automatisering nu ook mogelijk

Een andere wens was om de automatisering die men in Woerden had, uit te breiden en te verbeteren. In Woerden werd al gewerkt met scanners, voice-picking en gedeeltelijke automatische replenishment van de pickzones. In het nieuwe DC wilde Isero ook de mogelijkheid om automatisering op te schalen met een WMS systeem, opslagmachines, etc. Ook dit is nu mogelijk in het nieuwe DC.

Een uitgebreide omschrijving van de gehele inrichting van het nieuwe DC van Isero uit Waddinxveen.

Ook nieuwsgierig geworden wat Dexion voor ú kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs, wij denken graag met u mee over de meest geschikte magazijninrichting. U kunt ook bellen met 0297-23 94 00.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.