Skip to main content

Verschillende verdiepingsvloeren geleverd bij MTU Detroit Diesel om zo de opslagcapaciteit in het magazijn te vergroten

MTU Detroit Diesel Benelux, Dordrecht

Referentie

Bedrijfsnaam: MTU Detroit Diesel
Plaats: Dordrecht
Producten geleverd: Palletstellingen en legbordstellingen met verdiepingsvloeren

 

Verschillende verdiepingsvloeren

Een grote uitdaging waren de afmetingen en gewichten van de diverse producten die moesten worden opgeslagen in het magazijn van MTU Detroit Benelux. Deze afmetingen en gewichten liepen erg uiteen, waardoor verschillende magazijnstellingen gebruikt moesten worden. Voor de zwaardere, gepalletiseerde producten zijn palletstellingen zeer geschikt, maar voor de kleinere producten volstaan legbordstellingen prima. Tel daarbij op dat de beschikbare ruimte relatief klein is en je hebt een ingewikkeld vraagstuk.

Verdiepingsvloer voor MTU Palletstellingen met verdiepingsvloer

Gelukkig bedacht Dexion een efficiënt ontwerp om zowél de palletstellingen áls de legbordstellingen in de kleine ruimte te kunnen plaatsen, namelijk door het plaatsen van verdiepingsvloeren tussen de magazijnstellingen. Op de vloer werden palletstellingen met een verdiepingsvloer geplaatst. Op deze verdiepingsvloer werden de legbordstellingen geplaatst. De legbordstellingen werden ook weer voorzien van een verdiepingsvloer, waardoor er een vrije ruimte boven de legbordstellingen ontstond.

Stevige verdiepingsvloer

De verdiepingsvloer is gebouwd in combinatie met palletstellingen, dit zorgt niet alleen voor een grote stabiliteit en draagkracht, maar ook de prijs is nog eens zeer aantrekkelijk als u deze vergelijkt met de kosten van een bouwkundige vloer.

Voor elk artikel een eigen plek

Een van de medewerkers van MTU Detroit Diesel had al een positieve ervaring met Dexion als magazijninrichter. Daarom werd Dexion ingeschakeld om het magazijn zó in te richten, dat alle producten eenvoudig opgeslagen konden worden.

Resultaat:

• 50 secties palletstellingen met een verdiepingsvloer van 570 m2
• 235 secties legbordstellingen met een verdiepingsvloer van 380 m2
• 2 vrijstaande vloeren, totaal 175 m2
• 75 m. balustrade
• 3 trappen
• 3 kantelhekken

MTU voor industriële motoren
MTU Detroit Diesel Benelux is verantwoordelijk voor de verkoop, service, marketing en applicatie engineering van de complete reeks van MTU Detroit Diesel, Mercedes Benz industriële motoren en VM Motori producten voor de Benelux. De dieselmotoren, gasmotoren en gasturbines worden ingezet op het gebied van scheepvaart, industrie, generatorsets en spoorweg applicaties.

Download het referentieblad van MTU Detroit Diesel.