Skip to main content

Palletstellingen met verdiepingsvloer

Door palletstellingen met een verdiepingsvloer te plaatsen, is het mogelijk om volledig gebruik te maken van de beschikbare hoogte van het magazijn en kun je op verschillende hoogtes orderpick zones creeëren, door loopbruggen tussen de palletstellingen in te bouwen.

Tussenvloer of vrijstaande vloer

Een palletstelling met verdiepingsvloer kan op twee manieren worden gebouwd: als tussenvloer of als vrijstaande vloer. Een tussenvloer wordt bovenop de palletstellingen geplaatst. Bij een vrijstaande vloerconstructie daarentegen worden de palletstijlen gebruikt als dragers van de vloerconstructie, zodat onder de vloer een vrije ruimte ontstaat; de vrijstaande vloer.

Stabiele verdiepingsvloer

Door een verdiepingsvloer te bouwen in combinatie met palletstellingen of met behulp van palletstelling componenten, zorgt dit niet alleen voor een grote stabiliteit en draagkracht, maar is de prijs ook nog eens zeer aantrekkelijk als je deze vergelijkt met de kosten van een bouwkundige vloer. De verdiepingsvloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Wij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste afwerking van de vloer, maar ook bijstaan bij het verkrijgen van een eventuele omgevingsvergunning.

Veilige en ergonomische afwerking verdiepingsvloer

De verdiepingsvloer kan worden voorzien van trappen, balustrades, palletopzetplaatsen en andere accessoires die zorgen voor een veilige werkomgeving en ergonomisch en mooi zijn afgewerkt. Over veiligheid gesproken, het is aan te raden om onder de tussenvloer verlichting aan te brengen voor een betere werkomgeving.

Een palletstelling met verdiepingsvloer heeft de volgende voordelen:

  • houten vloer, roostervloeren of stalen vloerplaten, afhankelijk van de vereisten;
  • Verhoogd aantal pickniveaus;
  • Maakt optimaal gebruik van de hoogte van het gebouw;
  • Optimaliseert vloeroppervlak;
  • Maakt orderpicking op meerdere niveaus mogelijk;
  • Kan palletopslag en opslag van kleine goederen combineren;
  • Verwijdert de noodzaak van een vrijstaande vloer;
  • Kan worden uitgebreid met verlichting en sprinklersystemen;
  • Diverse trappen, balustrades en palletopzetplaatsen.

Wilt je weten of palletstellingen met een verdiepingsvloer voor jouw magazijn de juiste oplossing is? Vul dan het contactformulier in of neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Palletstellingen met verdiepingsvloer richtlijnen:
Hoogte: tot 15.000 mm. Een normale installatie bestaat uit twee of drie niveaus met inbegrip van de begane grond. Voor sommige klanten zijn er echter ook vier verdiepingen gemaakt.

Afmeting:
De afmeting is uiteraard afhankelijk van de grootte van het magazijn.

Belasting:
De belastbaarheid van de bovenste liggers is het zelfde als de onderste liggers; tot 5.000 kg.
Echter dient elke verdiepingsvloer afzonderlijk te worden berekend en gecontroleerd.