Skip to main content

Hoogbouw legbordstellingen, ook wel smalle gangen legbordstellingen genoemd, zijn legbordstellingen die tot grote hoogte zijn opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om de hoogte van het gebouw optimaal te benutten en levert dit meer opslagcapaciteit op binnen het bestaande vloeroppervlak.

De statische legbordstellingen hebben een hoge stabiliteit en draagvermogen, waardoor de legbordstellingen kunnen worden opgebouwd tot grote hoogten. Hoe meer legborden, hoe sterker de constructie en hoe hoger het draagvermogen wordt. Dit resulteert in hoogbouw legbordstellingen, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van een man-up orderpick truck. Door deze truck kunnen de gangpaden smaller worden gemaakt en kunnen meer hoogbouw legbordstellingen worden geplaatst op het beschikbare vloeroppervlak.

Hoogbouw legbordstellingen op maat

Net als bij statische legbordstellingen is het bij hoogbouw legbordstellingen ook van belang vooraf na te denken over de meest ideale legbordindeling. Ook bij de hoogbouw legbordstellingen is het eenvoudig om de legborden op de gewenste hoogte te plaatsen en eventueel te voorzien van diverse accessoires.

De ideale man-up truck voor hoogbouw legbordstellingen

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de hoogbouw legbordstellingen, is een man-up truck onmisbaar. Wij kunnen diverse oplossingen hiervoor aandragen, dit gebeurt in nauwe samenwerking met fabrikanten van man-up orderpick trucks. Samen met deze partners worden de mogelijkheden besproken.

Voordelen van hoogbouw legbordstellingen:

  • Frames en legborden vervaardigd in verzinkt staal;
  • Op maat gemaakte sectiehoogtes- en dieptes;
  • Door de compacte constructie efficiënter gebruik van beschikbare vloeroppervlak en hoogte;
  • Getest, gedimensioneerd en goedgekeurd in overeenstemming met de Europese FEM-normen;
  • Diverse accessoires eenvoudig toe te passen.

Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt over de hoogbouw legbordstellingen, dan kun je ons contactformulier invullen of bellen met +31297239437. Wij helpen graag.

Hoogbouw Legbordstellingen standaard afmetingen
Framediepte: 300 / 400 / 450 / 500 / 600 / 800 / 1.000* mm.
Sectiebreedte: 900 / 1.000 / 1.290 / 1.500* / 1.750* / 2.000* / 2.250* / 2500* mm.
Framehoogte: 1.000 / 1.600 / 2.100 / 2.300 / 2.500 / 3.000 / 4.600 mm. (op aanvraag tot 15.000 mm.)

* Uitsluitend bij Grootvakstellingen.

Legbordcapaciteit
Belastbaarheid (per legbord): 75 - 400 kg. bij een gelijkmatig verdeelde belasting.

Afwerking
De frames en legborden worden standaard vervaardigd van verzinkt staal.